Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Jenny van Eldik

Algemeen

Als organisator van de Kerst3daagse zet buurtsportcoach Jenny van Eldik (29) heel Oudewater in vuur en vlam. De verkiezing van mooiste kerststraat van de stad is een actie naar haar hart. Jenny is dol op alles wat met kerst te maken heeft. Haar vriend moet haar er van weerhouden niet de hele kerstafdeling leeg te kopen.

“Als ik bezig ben met de voorbereidingen voor de Kerst3daagse dan voelt het niet als werk. Ik maak filmpjes voor de Facebook- en Instagrampagina. Daarvoor ga ik op de fiets langs alle mooi versierde straten, dat is alleen maar leuk.
Als ik zie wat er gebeurt in Oudewater, dan word ik daar heel blij van. Het geeft me een gevoel van vreugde en gezelligheid.”

“Tijdens de kerstdagen ben ik met mijn familie op vakantie in Oostenrijk. Twee jaar geleden hebben we dat voor de eerste keer gedaan omdat mijn ouders dertig jaar getrouwd waren. Dat is zo goed bevallen dat we vorig jaar ook wilden, maar toen kon het niet doorgaan. Dit jaar gaat het gelukkig wel door. Het is de bedoeling om daar een dag kerst te vieren. We gaan een avond met z’n allen uit eten. Dat kan daar gewoon! Alle andere avonden doen we gezellig spelletjes in het huisje. Dan voelt het eigenlijk elke avond als kerst.”

“Oudejaarsavond zijn we bij mijn ouders thuis. Mijn vader wordt 65! We eten oliebollen, maar die bakken we niet zelf hoor. Voor het nieuwe jaar wens ik dat het beter loopt dan dit jaar. Dan bedoel ik vooral op het gebied van corona. Ik ben een tante verloren aan corona. Dat soort dingen hoop ik in het nieuwe jaar niet meer mee te maken.

In 2022 wil ik de momenten die ik heb met familie en vrienden meer koesteren. Ook hoop ik met mijn vriend op reis te gaan naar Thailand en Myanmar. Twee jaar geleden zou ik dat al met een vriendin doen en het zit nog steeds in mijn hoofd.”

Ellen van Leeuwen