Tim Koops (li) en Elvin Veldhuijsen (re) met hun spel De Bierproef.
Tim Koops (li) en Elvin Veldhuijsen (re) met hun spel De Bierproef. pr

Van bierproeverij naar gezelschapsspel

Algemeen

Soms worden juist in coronatijd goede ideeën geboren. Een nieuw bedrijfje van Tim Koops en Elvin Veldhuijsen met de naam ‘Bierenvrienden’ ontdekten dat hun product het prima doet juist in coronatijd. Zij ontwierpen een leuk spel met een blinde bierproeverij voor een klein gezelschap, gewoon in huiselijke kring. Gegarandeerd veel plezier met elkaar!

Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat een hobby min of meer uit de hand loopt. Zo ging het ook bij Tim Koops (28) uit Oudewater en ElvinVeldhuijsen (29) uit Harmelen. Tim vertelt; “We kennen elkaar al vanaf de middelbare school. We kregen zo’n tien jaar geleden allebei een passie voor speciaal bier. We deden wel eens een cursus of bezochten een biercafé. We leerden er steeds meer over.”

Ze organiseerden wel eens een speciale bierproeverij met vrienden. “De combi, bier, spel en goed gezelschap is een hele goede!” Onder het genot van een lekker biertje hadden ze een goed gesprek en was het gezellig. Maar ze misten op een gegeven moment het spelelement. Zo kwamen de twee mannen op het idee om een spel te ontwikkelen rond een blinde bierproeverij.

Sinds 1 november zijn ze een bedrijf gestart, Bierenvrienden! Het eerste product, de Bierproef, is een blinde bierproeverij in spelvorm waarin de spelers speciaalbier proeven en koppelen aan de smaakprofielen. Daarnaast moeten leuke bier-vragen beantwoord worden en feiten van fabels worden onderscheiden over het bier en de brouwerij.

Een gezellig spel in coronatijd en voor de feestdagen

Het spel is te spelen met 4 tot 6 spelers en via een bordspel wordt zichtbaar of je een aspirant bierproever bent of een bieroloog. Je smaakpapillen worden danig aan het werk gezet om het juiste smaakprofiel te raden en ook je kennis wordt op de proef gesteld.

Tim benadrukt dat het juist in coronatijd een mooi spel is voor een klein gezelschap dat de eenzaamheid kan aanpakken. Ze willen met hun spel echt bijdragen aan het verbinden van mensen en creëren van een gezellige wereld. “Maar we verkopen niet alleen het spel maar doneren ook per biertje een bijdrage aan een maatschappelijk doel dat de eenzaamheid bestrijdt.”

Het bedrijf is nu nog naast hun bestaande baan, maar dromen doen ze wel om ooit een Biercafé te openen.

Het is ook mogelijk om voor meerdere spelers een spel aan te schaffen en voor een kerstpakket is het een origineel cadeau. Het spel kost 59,95 euro en wordt per post toegezonden.

Nog een laatste aanvulling; al het bier zit in blik, daar is bewust voor gekozen. Blikken zijn lichter en compacter dan glazen flessen. Het productieproces van blikken kost minder energie en aluminium is oneindig te recyclen. En tot slot, en niet onbelangrijk, blik is ook een stuk beter voor het bier; doordat het blik lucht- en lichtdicht is blijft het bier in optimale staat. Het bier is eerder koud in de koelkast wanneer het in blik verpakt zit. Een duurzame keuze dus. Kijk op de website: www.bierenvrienden.nl voor verdere info.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 9 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 12 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00