<p pstyle="BODY">Familie Hoogendoorn aan de Papekopperstraatweg met hun drie kindjes kregen bezoek van de Pieten.</p>

Familie Hoogendoorn aan de Papekopperstraatweg met hun drie kindjes kregen bezoek van de Pieten.

(Margreet Nagtegaal)

Geen ontbijt met Sinterklaas maar pakjes aan de deur in Papekop

Het DorpAktief in Papekop vond het een lastige beslissing. Het was juist zo’n leuk idee om dorpsgenoten uit te nodigen voor een ontbijt met Sinterklaas! Maar liefst vijftig mensen hadden zich al opgegeven. Maar vanwege de nieuwe maatregelen in verband met de vele covid-besmettingen was het niet verantwoord om met vijftig mensen te gaan ontbijten. Snel werd er daarom door het DorpAktief iets anders bedacht. De Pieten zouden de cadeautjes en wat lekkers bij de gezinnen thuis gaan brengen op zaterdag 20 november.

In een klein Fiatje reden daarom in alle vroegte twee Pieten door de straten van Papekop en ver daarbuiten. De Pieten hadden op elk adres alle tijd en aandacht voor de kinderen. Er werd gevoetbald, cadeautjes uitgepakt en op één adres werd zelfs een wat groter kind wakker gemaakt door Piet!

“Het was echt leuk om het op deze manier te doen,” vertelt Radna Plomp van de organisatie. Zo kwam het toch nog goed in Papekop en werd er een leuk Sinterklaasfeest gevierd. DorpAktief kijkt tevreden en blij terug. Ook al ging alles weer anders dan gepland!

Margreet Nagtegaal

Meer berichten