Pianiste Daria van den Bercken geeft veelzijdig concert in Oudewater

Daria van den Bercken, een Nederlands-Russische pianiste, geeft op zaterdag 27 november een recital in het Stadhuis van Oudewater, aanvang 20.15 uur. Daria heeft een veelzijdig en kleurrijk programma samengesteld met werken die eeuwen omspannen: van de barok via de romantiek tot in de vroege 20ste eeuw; van Couperin, vader Johan Sebastian en zoon Carl Philipp Emanuel Bach en Haydn, via Liszt tot Debussy en Rachmaninoff.

Daria zal de muziek van haar keuze zelf toelichten. Zij hecht veel waarde aan de interactie met haar publiek en trok de aandacht met onorthodoxe projecten om klassieke pianomuziek onder de aandacht van nieuw publiek te brengen. Zo laadde ze haar vleugel op een vrachtwagen, reed ermee door Amsterdam en trakteerde haar verraste toehoorders op openlucht concertjes. Ook weet ze haar enthousiasme goed over te brengen in internetpresentaties; haar “Global Ted Talk” werd tot ‘Top Pick of 2014’ uitgeroepen en resulteerde in uitnodigingen voor concerten met gerenommeerde orkesten en op beroemde concertpodia over vrijwel de hele wereld.

Met haar gepassioneerde en toch precieze spel heeft Daria de laatste jaren veel indruk gemaakt. Veel eer legde ze in met de in CD’s uitmondende projecten Händel at the Piano, Keys to Mozart en Domico Scarlatti and Daria van den Bercken. Daarbij valt op hoe fris ze deze vaak bekende en soms routineus gespeelde oudere muziek benadert. “Pure, onbevangen verbazing” is wat haar drijft, zegt ze er zelf over - alsof elk muziekstuk gisteren werd geschreven en voor het eerst tot leven wordt gewekt... het wordt vast en zeker een concert om nooit te vergeten!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.podiumoudewater.nl of - voor zover nog beschikbaar - aan de zaal.

Meer berichten