<p pstyle="BODY">De vrijwilligers waren afgelopen zaterdag hard aan het werk om het Ecopark Linschoten te vergroenen.</p>

De vrijwilligers waren afgelopen zaterdag hard aan het werk om het Ecopark Linschoten te vergroenen.

(Sjoukje Dijkstra)

Ecopark Linschoten vergroend door vrijwilligers van Linschoten Natuurlijk

Afgelopen zaterdag hebben vijftien vrijwilligers in het ecopark Linschoten vijftig inheemse struiken en bomen geplant. Paul van Schie van Linschoten Natuurlijk laat weten: “Wat een geweldig moment om dit met elkaar voor elkaar te krijgen en wat geeft het een energie. Vooral als je na afloop al ziet wat het resultaat is”, aldus Paul van Schie van Linschoten Natuurlijk. “Het weer was prachtig. Het was droog en het zonnetje liet zich af en toe zien. Bovendien zat de sfeer er goed in.”

Als vrijwilliger maakt hij zich al vier jaar hard voor de natuur in Linschoten. Hij vertelt hoe de gemeente Montfoort tijdens een rondje door het park naar aanleiding van de bijenstal met twee vrijwilligers van Linschoten Natuurlijk aan had geboden om het ecopark te vergroenen. Paul ging daarop bij landschapsarchitect Ronald Landman uit het dorp langs met de vraag of hij een ontwerp wilde maken. Ronald kwam al snel met een tekening, waarop hij soorten als sporkehout, hazelaar, rozenstruiken, meidoorn, krentenboom en nog veel meer had meegenomen.

“Met subsidie van Groen aan de Buurt en Kiem zijn de biologisch geteelde bomen en struiken bij Dependens gekocht”, zegt Paul. “Van belang was dat de vergroening zou bijdragen aan de biodiversiteit en ten goede zou komen van insecten en bijen. De insecten komen lekker snoepen van de nectar waarna de vogels in het najaar de besjes eten. Verder zullen de vogels op den duur als het wat dichter begroeid is, kunnen broeden.” Hij vertelt dat de samenwerking met de gemeente Montfoort erg prettig verliep. “De beleidsmedewerker groen dacht echt met ons mee.”

Meer vrijwilligers

Paul, die al ruim twintig jaar in Linschoten woont, is erg enthousiast over het ecopark, en hoopt dat het enthousiasme van hem en de andere vrijwilligers meer mensen aansteekt. “Als vrijwilliger hoef je echt niet bij elk onderdeel mee te doen, maar sluit je gewoon aan bij wat je leuk vindt. Ook is er veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Vrijwilligers zijn altijd welkom. Hoe meer hoe beter.”

Meer informatie: www.stichtinglibel.nl/linschoten-natuurlijk/ Linschoten Natuurlijk zit ook op Facebook: www.facebook.com/Linschoten-Natuurlijk-384227455407629/

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten