Afbeelding

Sinterklaasacties NOVO

Algemeen

Natuurlijk heeft de NOVO weer wat leuke acties met Sinterklaas bedacht. De actie van vorig jaar met de naam ‘Een goedgevulde zak’ wordt dit jaar herhaald. En een leuke zoekactie voor kinderen om gouden cadeaupakketten te zoeken en te tellen is geheel coronaproof en daarmee een leuke activiteit om samen te doen.

Deze tijd moet er soms veel creativiteit aan de dag worden gelegd om ondanks alle beperkingen een leuk feest te maken van het Sinterklaas gebeuren. De Sint-commissie van de Oudewaterse winkeliersvereniging NOVO is het gelukt.

Goedgevulde zak

Allereerst zal de actie ‘Goedgevulde zak’ van vorig jaar herhaald worden. De winkeliers zullen een aantal zakken met cadeaus maken, met allerhande cadeaus die afgestemd worden op het gezin waar de zak naar toe gaat. Het is de bedoeling dat iedereen een gezin of kind op kan geven die het verdienen om een mooie zak cadeaus als verrassing te krijgen. Marjolein Metz van de NOVO legt uit: “Gezinnen die een moeilijk jaar achter de rug hebben vanwege ziekte of zorgen. Of iemand die net in Nederland is komen wonen of alleen staat. Het kan van alles zijn.”

Je kunt iemand opgeven voor deze actie bij winkeliersvereniging via de mail of via facebook. “Vorig jaar was het echt een groot succes en zo’n mooie verrassing. Dat gaan we gewoon nog een keer doen!”

De Sinterklaascommissie van de NOVO zal zelf een keuze maken naar wie zo’n goed gevulde zak gebracht zal worden door Piet. Weet jij iemand die dit extraatje wel kan gebruiken? Meld het dan! En wie weet dat jij ervoor kan zorgen dat iemand een hart onder de riem kan worden gestoken. Mail alle gegevens van een kind of gezin en waarom ze een verrassing verdienen voor 28 november naar info@novo-oudewater.nl. Vermeld ook je eigen gegevens zodat er contact met je kan worden opgenomen. Op 5 december worden de zakken dan gebracht.

Zoeken naar gouden pakketten

De tweede sinterklaasactie van de NOVO is een zoekactie naar ‘gouden pakketten’. De winkeliers van de NOVO zullen in hun etalage ‘gouden pakketten’ verstoppen. Nou ja, eigenlijk doet Piet dat natuurlijk. Vanaf 20 november kan de speurtocht naar ‘gouden pakketten’ beginnen. De kinderen hoeven niet de winkels in. Gewoon tellen hoeveel je er in de etalages ziet. Vergeet ook de winkels niet die even buiten het centrum zijn gevestigd. Dat wordt een leuke wandeling dus! De actie duurt tot en met 2 december. De uitslag kan gemaild worden naar de NOVO, info@novo-oudewater.nl. Vermeld duidelijk je naam, leeftijd en adres. Uiteraard is hier een leuk prijsje aan verbonden voor de kids die het goede antwoord kunnen geven. De kinderen hebben via de school en kinderdagverblijven ook de Sinterbode waarschijnlijk ontvangen met alle informatie over de acties.

De NOVO kijkt met alle inwoners van Oudewater uit naar een leuke Sint-periode!

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 4 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 6 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 14 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00