Afbeelding
Siem van der Burg

Beëdigingsceremonie in Woerden

Algemeen

Woerden kent als garnizoensstad een roemrijk verleden. Reden voor het regiment Bevoorradings- en Transporttroepen van de Koninklijke Landmacht, om ook in 2021 de openbare beëdiging in Woerden te laten plaatsvinden. Zo’n veertig militairen zullen op donderdag 25 november, met veel ceremonieel de eed of belofte op het vaandel van het regiment afleggen. De beëdiging was aanvankelijk gepland voor september, maar moest door de coronamaatregelen worden uitgesteld. Het ceremonieel wordt omlijst met militaire muziek, gespeeld door de Koninklijke Militaire kapel ‘Johan Willem Friso’.

Mede namens het regiment Bevoorradings- en Transporttroepen nodigt de Stichting Veteranen Lopikerwaard veteranen uit de Lopikerwaard uit, om als speciale gast bij deze ceremonie aanwezig te zijn. De ontvangst is om 13.00 uur in Grand Café Plein 7, Kerkplein 7 in Woerden. De ceremonie zelf begint om 14.00 uur en eindigt om 15.00 uur met een hapje en een drankje.

Heeft u zich al eerder aangemeld voor de beëdiging in september, dan heeft u inmiddels bericht gehad. Maar er is nog plek. U kunt zich tot en met 15 november aanmelden via: raymond.hiltrop@veteranen-lopikerwaard.nl. Vanzelfsprekend worden de coronamaatregelen daarbij gevolgd.

Feestelijke Veteranenborrel in IJsselstein

Op zaterdag 27 november zal er van 16.00 tot 18.00 uur weer een veteranenborrel plaatsvinden. Deze keer in café Bakkers, Voorstraat 41 in IJsselstein.

Deze feestelijke borrel staat in het teken van het boekje ‘Verhalen van veteranen uit de Lopikerwaard’ dat eerder dit jaar werd uitgebracht. Een groot aantal van de in het boekje geïnterviewde veteranen zal aanwezig zijn., Ook andere veteranen en belangstellenden zijn welkom! U bent daarvoor van harte uitgenodigd!

Omdat het coronavirus helaas nog niet verdwenen is, is het voor de toegang tot de horeca nodig om een coronatoegangsbewijs (een QR-code of een papieren bewijs) te hebben. Alle landelijke coronaregels zijn van kracht.

Aanmelden kan via het e-mailadres: info@veteranen-lopikerwaard.nl. Bij voorkeur vóór 15 november.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 5 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 6 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 7 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 7 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 8 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 11 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 13 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 16 uur geleden