Zaterdagvoetbal

Montfoort S.V.’19 - Woudenberg 3-2

Denny van Loen stuurde al snel Zakaria El Bennay op rechts alleen op de keeper af. De 1 op 1 situatie werd echter gewonnen door de doelman. Kort daarna ging een bal van Teun Ros net voor langs het doel van Woudenberg. In de 15e minuut zette Junior Kolfschoten de bal voor, waarna Denny van Loen de bal overtuigend in de touwen schoot, 1-0. Vanaf dat moment trok Woudenberg het spel vaker naar zich toe. Na een half uur kreeg Woudenberg een vrije trap op de achterlijn, die voorbij de tweede paal terecht kwam bij de geheel vrijstaande Joey Kooij. Met een bekeken schot in de korte hoek maakte hij de gelijkmaker, 1-1. Even later weer hectiek voor het doel van Montfoort waarbij Don Mimpen ternauwernood de bal van de lijn kon halen. Het spel keerde toch weer de kant van Montfoort op en het was Christaan Perrier die op aangeven van Nicolai Verbiest een niet te missen kans kreeg. De bal werd echter te gehaast overgeschoten. Ruststand 1-1.

Na rust kon Zakaria El Bennay wederom, dit keer gestuurd door Perrier, alleen op de keeper af gaan die de kans opnieuw pareerde. Na slordig balverlies van Perrier op het middenveld kon Woudenberg richting het doel van Robin Vianen gaan, maar die wist het afstandsschot knap onschadelijk te maken. In de 61e minuut speelde Van Loen zich knap vrij en kon een voorzet loslaten die bij de tweede paal door Christiaan Perrier in de korte hoek werd binnengekopt, 2-1. Wouter Scholman kwam in het veld voor Nicolai Verbiest. In de 73e minuut volgde een vloeiende aanval via Scholman en Zakaria El Bennay. Deze liep op de goal af en wat volgde was een razendsnelle combinatie met de mee opgekomen Daan van de Poll, die op zijn beurt doortikte naar Perrier, die eenvoudig de 3-1 kon binnenschuiven. De Woudenbergse verdediging stond er verbouwereerd bij te kijken. Daar waar menig supporter verwachtte dat Montfoort het af ging maken was het juist Woudenberg dat weer beter werd. Dit resulteerde in de laatste minuut nog voor een treffer van de bezoekers. Verder kwam het echter niet en dat betekende de eerste 3-punter voor Montfoort S.V.’19.

SCH - Linschoten 1-0

Linschoten was afgelopen zaterdag dicht bij een stunt tegen de gedoodverfde titelkandidaat SCH’44. In Harmelen werd het uiteindelijk 1-0, maar vriend en vijand was het na afloop erover eens dat de ploeg van trainer Pieter Ooms meer verdiende. SCH’44 wankelde, maar het lukte Linschoten niet om de genadeklap uit te delen. In het eerste kwartier wees alles op een gemakkelijke middag voor de thuisploeg. Gesteund door een vroege treffer (8e min.) leek SCH’44 zich op te gaan maken voor weer een middag vol doelpunten. Maar Linschoten rechtte de rug, begon meer duels te winnen en kwam er een paar keer brutaal uit. Een voorzet van Daan Roozenboom werd door twee inglijdende ploeggenoten net gemist en niet veel later spatte zijn inzet op de vuisten van de doelman uiteen. Van de dominantie in de openingsminuten was niets meer over en overal op het veld werd gestreden voor elke meter. Maikel Paling voorkwam door goed uitkomen een tweede treffer en Sam da Cruz was aan de overzijde heel dicht bij een treffer, maar zijn vlammende schot werd uit het doel geranseld. Op slag van rust had Linschoten op gelijke hoogte moeten komen toen Joey van Kouwen een voorzet van Tom Mooij voor zijn voeten kreeg. De keeper en verdediger waren al uitgespeeld, maar zijn inzet verdween over de dwarsligger.

Na de hervatting was het spelbeeld gelijk. SCH ‘44 en Linschoten deden niet veel voor elkaar onder en aan beide kanten werden mogelijkheden gecreëerd. Een uithaal van Joey van Kouwen eindigde op de lat en ook de spits van SCH ‘44 testte het aluminium. De in groten getale meegereisde supporters dachten in de 64ste minuut dat Linschoten eindelijk zijn beloning kreeg voor het getoonde spel, maar een voorzet van Daan Roozenboom kreeg op miraculeuze wijze niet het laatste tikje. In de slotfase nam Linschoten meer risico om alsnog een punt uit het vuur te slepen en de aanvallen richting het Harmelense doel volgden elkaar in rap tempo op. De invallers Alex Oskam en Jelle Baars lukte het helaas niet om de uitstekende doelman te verschalken. SCH’44 dacht op haar beurt de wedstrijd in het slot te hebben gegooid, maar de arbiter constateerde buitenspel. Het werd daardoor nog een paar minuten alle hens aan dek voor de thuisploeg, maar de beloning in vorm van een treffer bleef uit.

FC Oudewater - Sporting Leiden 2 - 1

Menno Venhof, Sven Rietveld en ook Bart Griffioen waren alle drie al heel dicht bij een doelpunt bij een onstuimig begin van de Oudewaterse elf. Zoals eigenlijk iedere week startten de gastheren met snel aanvallend voetbal. De Leidse bezoekers kregen het in eerste instantie behoorlijk voor hun kiezen. In de loop van de eerste helft kwam Sporting echter aardig onder de druk uit en scoorden ze zelfs de eerste treffer in de wedstrijd. Oudewater herstelde zich na de rust snel. Kort voor tijd sloeg de frustratie met name aan Leidse kant behoorlijk toe en daar de Oudewaternaren niet over zich lieten lopen was scheidsrechter De Leeuw genoodzaakt het duel voor een “coolingdown” te onderbreken. Zoals omschreven waren het de Oudewaterse aanvallers die verzuimden om het betere spel om te zetten in een voorsprong. Veel corners werden er genomen maar allemaal zonder resultaat. Toen na een minuutje of tien een Leids doelpunt werd afgekeurd, hadden de alarmbellen af moeten gaan. De Oudewaterse spelers bleven echter volharden in te korte combinaties die door de tegenstander soms heel simpel of indien nodig met wat spierballenvertoon werden onderbroken. Nog meer hoekschoppen en een aantal gele kaarten verder gebeurde er waar langs de lijn voor werd gevreesd. De goed voetballende Rick Arnoldus bediende Soufiane Boukhidous die het leder achter doelman Meuleman werkte; 0-1 (41ste min.). Niek Sluijs was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de staander.

Binnen drie minuten betaalde het in de tweede helft ingezette offensief zich uit en stond de gelijkmaker op het scorebord. Een snelle aanval over de linker kant via diverse Oudewaterse spelers deed de bal voor de voeten van Nick van den IJssel belanden, het gevolg 1-1 in de 48ste minuut. Het aantal corners stapelde zich op, soms wel vier achter elkaar en uiteindelijk kwam de beloning toch voor de Oudewaternaren. Met de linker slingerde Joost Miltenburg de bal voor het doel van de overigens goed keepende Andy van der Meulen en buiten diens bereik kopte Ivo Anbergen de 2-1 voorsprong tegen de touwen (73ste min.). Hierna liepen de gemoederen zo hoog op dat de dienstdoende leidsman zich genoodzaakt zag de wedstrijd voor tien minuten te onderbreken.