Afbeelding
Cees Reichard

Presentatie over mogelijke tweede Haastrechtse brug

Algemeen

Het verkeer dat gebruik maakt over de enige brug over de Hollandsche IJssel in Haastrecht moet door het centrum. Dat zorgt voor hinder en onveilige verkeerssituaties op de weg en brug, die niet zijn ingericht op veel en zwaar verkeer. Ook hulpdiensten zijn nu afhankelijk van deze ene brug. Al heel wat jaren wordt er gesproken over de wenselijkheid van een tweede brug.

Gisterenavond was er voor de inwoners en ondernemers een onlinepresentatie over deze mogelijke tweede brug. In deze presentatie vernam men over de uitkomst van een onderzoek naar deze brug, het mogelijk vervolgonderzoek, de planning en wanneer en hoe de inwoners bij de plannen betrokken worden.

Onderzoek

De gemeente Krimpenerwaard heeft in november 2019 hiernaar een onderzoek laten doen. Dit onderzoek laat zien dat een tweede brug een verbetering is voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid voor het centrum, de bereikbaarheid van hulpdiensten en voor zwaar verkeer.

Het onderzoek maakt ook duidelijk dat er een vervolgonderzoek nodig is voordat een besluit genomen kan worden. Hierin moet duidelijk gemaakt worden hoe de brug eruit moet zien en gaat worden. Daarnaast zal er gekeken moeten worden welke maatregelen nodig zijn om het verkeer goed en veilig van en naar de brug te laten rijden. Hiervoor zal men ook in gesprek gaan met de inwoners en ondernemers. De onlinepresentatie van gisterenavond was een eerste stap. Men kreeg informatie over de onderzoeken, de besluitvorming en de planning.

Bij de raad ligt nu een voorstel om financiële middelen beschikbaar te stellen voor het vervolgonderzoek en de participatie. Op 16 november neemt de raad hierover een besluit.

Cees Reichard

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 4 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 5 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 6 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 7 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 7 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 10 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 12 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 15 uur geleden