High Tea in Broeck.
High Tea in Broeck. Aad Kuiper

Vrouwen van Nu Oudewater 75 jaar

Algemeen

Vrouwen van Nu zelf bestaat inmiddels al 91 jaar en dat halen ze uiteraard nooit meer in, maar het 75-jarig bestaan van de afdeling Oudewater mag ook wel respectabel heten. Vrouwen van Nu is ontstaan uit de ‘Nederlandse Bond van Boerinnen en andere Plattelandsvrouwen’ en die werd landelijk in 1930 en de afdeling in Oudewater, toen de naam inmiddels al was gewijzigd in de ‘Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen’, in 1946 opgericht. En nu floreert de bond onder de huidige naam, ‘Vrouwen van Nu’, nog volop en beide lustra worden, de eerste ietwat verlaat, dit jaar op verschillende wijze gevierd.

Woensdag, 29 september, was er in Broeck met een groot aantal leden van de afdeling Oudewater een High Tea; het eerste feestje dat plaatsvond. Het werd een gezellige bijeenkomst. Toen werden ook de jubilarissen Corrie van der Wind (50 jaar lid), Coby Hoogendoorn (40 jaar lid) en Gré Baerveldt (25 jaar lid; zij kon helaas niet aanwezig zijn) gehuldigd.

Vanuit de landelijke organisatie vindt in oktober in theater Orpheus in Apeldoorn het 90-jarig jubileum plaats met een aantal miniconcerten, optredens en nog veel meer activiteiten; daar zal een behoorlijke afvaardiging van de Oudewaterse afdeling bij aanwezig zijn.

Een groot deel van de lokale afdeling reist in november per bus af naar Giethoorn voor een bijzonder winterarrangement waarin een rondvaart en een winterdiner de hoogtepunten zullen vormen.

Daarnaast staan er ook dit seizoen, net als in voorgaande jaren, weer een flink aantal lezingen, workshops en andere activiteiten op het programma. Houd daarvoor de lijst in uw lijfblad, De IJsselbode, goed in de gaten, want bij de meeste activiteiten zijn niet alleen leden, maar ook niet-leden vaak van harte welkom. “En uiteraard doet Vrouwen van Nu, afdeling Oudewater, ook dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport 2021”, laat Bep Sluis op de valreep nog even weten.

Aad Kuiper

Corrie van der Wind, Coby Hoogendoorn en Bep Sluis.
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 2 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 3 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 4 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 7 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 9 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 12 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00