pr

Over meesterverteller W.G. van de Hulst

Eerste themaochtend na coronastop bij VOL

De boekjes van W.G. van de Hulst worden door de oud-leerlingen van de lagere school in Linschoten nog steeds dikwijls geassocieerd met een eierkoek en een navelsinaasappel. Na de Kerstviering kregen alle leerlingen een leesboekje mee naar huis om in de kerstvakantie te kunnen lezen. Niet elke leerling was een enthousiaste lezer, maar gelezen of niet, een eigen leesboek was in elk geval een rijkdom. Titels van boekjes door deze auteur geschreven kent bijna iedereen: ‘Van drie domme zusjes’, ‘Het wegje in het koren’, ‘Zo’n griezelig beest’, ‘De bengels in het bos’.

Wie was W.G. van de Hulst. Wat schreef hij. Annemarie Fokker is een verwoed kenner en verzamelaar van zijn werk. Als kleuter luisterde ze naar haar oma die haar veel voorlas uit de boekjes van W.G. van de Hulst. Tegenwoordig verzorgt zij lezingen voor verenigingen en tehuizen over deze bekende schrijver.

Voor alle geïnteresseerden uit de regio wordt op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een presentatie getoond van Annemarie Fokker over auteur W.G. van de Hulst bij Vereniging Oud-Linschoten (VOL) in De Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36

Bij binnenkomst een coronacheck. Gratis entree. Er staat daar wel een collectebus.

Meer berichten