Zaterdagvoetbal

GRC ‘14 - Montfoort SV’19 1-1

De ploeg van Theo de Boon wist vooraf dat dit een beladen pot zou worden met een fanatiek schreeuwend thuispubliek achter één van de doelen. Ditmaal was het mikpunt van de fanatieke aanhang Christiaan Perrier, die in het verleden waarschijnlijk iets te veel gescoord had tegen de ploeg uit Giessen. GRC begon sterk en kwam een paar maal dreigend in de zestienmeter van de bezoekers. De Montfoortenaren gaven echter geen krimp en begonnen vlot en zuiver te combineren, wat resulteerde in enkele vrije trappen en hoekschoppen. Uit één van deze dode spelmomenten wist Perrier goed op doel te koppen, maar de bal werd ternauwernood van de lijn gehaald. Enkele minuten later gebeurde dit ook aan de overkant toen een kopbal van GRC van de lijn werd gehaald. Een gelijk opgaande wedstrijd totdat GRC in de 39ste minuut na een prima dieptebal en een mooie schuiver de 1-0 wist te scoren.

In de tweede helft een minder Montfoort SV’19 en een sterker GRC, maar doelman Vianen hield Montfoort in de wedstrijd. Het publiek bleef zich meer en meer op Perrier richten en dan hoop je eigenlijk maar één ding, en dat gebeurde. In de laatste seconde van de extra tijd wist Don Mimpen een ingooi van Daan van de Poll door te koppen, waarna Christiaan Perrier het kopduel won van de kleine keeper van GRC. De bal vloog in het dak van het doel waarop Perrier zijn gram kon halen bij het Giessense publiek, 1-1. Perrier genoot met volle teugen van de bierdouche en bezorgde Montfoort SV’19 een welverdiend punt. Volgende week zaterdag 9 oktober komt Woudenberg op bezoek in Montfoort.

FC Oudewater - Alphia 3 - 0

De bezoekers verzuimden echt goed te voetballen. Het fysiek aanpakken van de gastheren scheen schering en inslag te worden en ook het verbale verzet tegen met name de arbitrage loog er niet om. Scheidsrechter Brouwer echter floot een prima wedstrijd en voorkwam dat het uit de hand liep. Kortom, Alphia schoot zichzelf in de voet en de overwinning van FCO was meer dan verdiend. Beide teams gingen verrassend fel van start. Alleen na zo’n kleine tien minuten zakte het enthousiasme bij de bezoekers al snel weg na het eerste Oudewaterse doelpunt. Na even onder druk gestaan te hebben, onder andere een misverstand tussen verdedigers Sluijs en Van der Neut dwong doelman Bart Meuleman tot optreden, kwam de thuisploeg op voorsprong uit een hoekschop. Doelman Boas Vet tastte mis, het leder belandde voor de voeten van de gretige Oudewaterse aanvoerder Menno Venhof en de bal verdween snoeihard in het Alphia doel; 1-0 (9e min.). Binnen een minuutje of vijf was het alweer prijs. Na af en toe sprankelend voetbal met diverse thuisspelers aan de basis was het hoofdrolspeler Ivo Anbergen die met zijn ‘chocoladebeen’ voor de 2-0 zorgde (13e min.). Opvallend was dat er eigenlijk geen echte doelpogingen van Alphia waren waar te nemen. Marwan Fennich, de snelle nummer 7 van de oranjebrigade, lag volledig aan de ketting bij Jesper van der Zwart en Jake van Rijn en Bas Hazenbroek liepen zich, als ze er eens een keer door dreigden te komen stuk op het Oudewaterse centrum met Niek Sluijs en Joost Miltenburg in topvorm. Linkeraanvaller Bas de Haan werd min of meer moedeloos door het “bijtertje” Walter van der Neut. Twee gedwongen wissels in verband met hamstringklachten deden de Alphense situatie ook geen goed. Overigens scheelde het weinig of het waren vier doelpunten in een helft geweest, maar Bart Griffioen zag zijn goede inzet op de deklat terechtkomen.

Een overtreding van Jake van Rijn op zijn tegenstander Walter van der Neut zette de boel in vuur en vlam, vooral toen kort daarna ook Nick van den IJssel een min of meer gelijke overtreding beging op zijn tegenstander. Toen was de beer los en explodeerde alles en iedereen die maar iets te maken had met de Alphenaren en het moet gezegd, ook diverse Oudewaternaren lieten zich niet onbetuigd. Gelukkig had de Woerdense leidsman de zaak goed in de smiezen en liep de boel met een sisser af. Het werd uiteindelijk een zeer matige tweede helft, bijna niet de moeite waard om naar te kijken. Nog vermeldenswaard was de fraaie kopbal van invaller Tim Goes, maar tot zijn en een ieders verdriet belandde de bal tegen de staander. Alphia’s wissel Vincent Hoogervorst probeerde nog de Oudewaterse keeper te verschalken, maar die bleef goed wakker ondanks het weinige werk dat hij te doen kreeg. Toen Walter van der Neut zo’n 10 minuten voor tijd geblesseerd raakte, verliet hij het veld en moest Oudewater met een man minder verder. De gastheren werden de dupe van hun eigen wisselbeleid. Je mag tegenwoordig slechts drie wisselmomenten gebruiken om vijf spelers te wisselen en de ploeg zat dus al aan dat maximum.

Floreant - Haastrecht 0-2

In de eerste helft gaven beide ploegen weinig weg en creëerden ook heel weinig kansen. De grootste mogelijkheid voor Haastrecht kwam op slag van rust toen Stephan Bakker een teen te kort kwam om een voorzet van Niels Mulder binnen te tikken. Met een 0-0 stand gingen de ploegen theedrinken.

Na de rust hetzelfde speelbeeld en het was wachten op wie de wedstrijd als eerste zou openbreken. Dat was voor de bezoekers Rogier Schröder die een uitstekende voorzet van Tygo Vianen net voor de keeper in de touwen kopte, 0-1. Het doelpunt kwam de kijkwaarde zeker ten goede. Floreant moest iets terug doen, maar creëerde geen kansen. Haastrecht kreeg daardoor wel steeds meer ruimte. Een goed opgezette aanval van Tygo Vianen kwam via Thymen Raateland bij Stephan Bakker. Die legde de bal terug op de zestien meter waarna Vianen de bal fraai en geplaatst in de verre hoek krulde, 0-2. Daarna kwamen er voor Haastrecht nog diverse goede mogelijkheden om het verschil uit te breiden. Het bleef echter bij de stand 0-2 en wederom hield doelman Lucas Reichard zijn doel schoon. Haastrecht staat met zes punten uit twee gespeelde wedstrijden en een beter doelsaldo, voorlopig aan kop in de 4e klasse C.

Volgende week krijgt de ploeg van Marco Versloot op Sportpark Wilgenoord SPV ‘81 uit Polsbroek op bezoek.

WDS - Stolwijk 4-3

Ondanks de regen was er voor het publiek van WDS genoeg reden om zich te vermaken. Tot tweemaal toe wist de thuisploeg balverlies van de ‘Stolkers’ te benutten om een succesvolle counter op het veld te leggen. Mathijs de Hoog rondde beide keren foutloos af. Dat leidde uiteindelijk tot een 2-0 voorsprong bij de thee. De bezoekers lieten na de hervatting meer zien dan voordien, maar zagen WDS na een ongelukkig verspeelde bal zelfs op 3-0 komen. Ook deze werd gemaakt door jongeling Mathijs de Hoog. De hattrick was compleet.

Met het inbrengen van het spitsenduo Spierdijk/Bos deed Stolwijk een laatste poging de wedstrijd alsnog een wending te geven. In het laatste half uur kwamen de bezoekers nog dichtbij. Eerst verschalkte Spierdijk de Driebrugse goalie Van den Heuvel en Van Dongen bracht de marge terug naar één doelpunt. (3-2) De spanning was helemaal terug in de wedstrijd. Totdat WDS’er Mike van der Steen een voorzet verlengde en de bal via een verdediger van Stolwijk achter de doelman belandde (4-2). WDS kon maar enkele minuten genieten van de marge van twee doelpunten, want het was invaller Bos die nog scoorde voor Stolwijk. De Stolwijkse pap was echter al gemorst; 4-3.