Afbeelding
pr

Badmintonvereniging Luck Raeck komt met tien gratis lessen voor beginners

Algemeen

Nog voordat de actie begon, heeft Badminton Vereniging Luck Raeck al mensen die zich vol enthousiasme aanmeldden om te komen badmintonnen. De vereniging doet mee aan de landelijke introductie-actie Probeerbadminton.nu, waarbij iedereen in tien (gratis) trainingen kennis kan komen maken met de sport. Het is volgens voorzitter Clemens Peeters precies genoeg om te ontdekken hoe het spel in elkaar steekt: “Dan weet je gelijk of het wat voor je is.” Hij belooft daarbij: “Als het badmintonvirus je eenmaal te pakken heeft, laat het je niet meer los.”

Het voordeel van de tien lessen is volgens Clemens dat het laagdrempelig is. Hij meent dat er genoeg mensen zijn die wel willen komen badmintonnen, maar niet durven, omdat ze denken dat ze gelijk op niveau moeten spelen. “De mensen die aan de tien lessen meedoen, zijn allemaal beginners, die het nog moeten leren. Van jong tot oud. Iedereen is welkom.” De vereniging heeft inmiddels vijftig tot zestig leden, waarbij het fifty/fifty is als het gaat om de verdeling mannen/ vrouwen. De vereniging heeft dus een gemengd team, maar ook een herenteam, omdat de heren volgens de voorzitter toch net wat vaker competitie spelen. “We hebben ook een jeugdteam”, aldus Clemens.

Zelf badmintont hij al sinds zijn veertiende, maar wel met tussenpozen. Hij vindt het een mooie sport. Zowel vanwege de gezelligheid als het competitie-element. “Op het moment dat ik op de baan sta, merk ik dat ik heel fanatiek wordt. Haal ik het wel of niet. Ik sta er dan toch om te winnen.” Dat het een sport is die geschikt is voor jong en oud, is volgens Clemens ook een voordeel. “Veel mensen die erop gaan hebben vroeger ook gespeeld, en worden nu weer lid. Toch mikken we nu juist op mensen die nog nooit gebadmintond hebben. De meeste mensen hebben wel eens een potje gespeeld hebben op de camping.” Clemens verzekert dat dit echt heel wat anders is als bij Luck Raeck. “Bij ons leer je de techniek.”

Gezonde sport

De Probeerbadminton.nu-actie was bedoeld voor 2020, maar werd uitgesteld vanwege corona. Tijdens het voorjaar werd er zelfs buiten gespeeld, maar dat is niet ideaal, vindt Clemens. “Veel mensen hebben niet kunnen sporten gedurende de lockdowns. Nu kan het al een poosje weer. Wij hopen eigenlijk dat de timing van onze actie precies goed is. Veel mensen denken er nu weer aan om wat met sport te doen. Dan hebben wij nog wel een ideetje”, zegt hij met een knipoog.

“Badminton is een heel gezonde sport. Als je sport, kun je maar beter iets doen wat leuk is. Wat dat aangaat, is Luck Raeck een hele gezellige vereniging, waar ook wel fanatiek gespeeld wordt. Het is precies de juiste combinatie! Als het kan, wordt er bovendien nog gezellig geborreld in de kantine. Dat is ook leuk! Het ene moment sta je dan fanatiek tegenover elkaar; het volgende moment drink je een borrel samen.”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 3 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 6 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 20 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 21 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 22 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 apr, 12:00
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00