Haastrecht - Ammerstolse S.V. 9-0

Het was prijsschieten op Sportpark Wilgenoord. Al snel werd een strakke corner van Romeo Rietveld door Danny de Bruijn bij de tweede paal netjes neergelegd voor Robert Dongelmans, die deze buitenkans prima verzilverde, 1-0. Rogier Schröder schoot net buiten de zestien de 2-0 in de hoek en even later met een mooie volley de 3-0 binnen. Na een mooie combinatie met Rietveld en Bakker zette Dongelmans na een half uur de 4-0 op het scorebord. Jordy de Lange van Ammerstol kreeg op slag van rust een een-op-een kans, maar doelman Lucas Reichard hield zijn doel schoon.

Na rust zorgde invaller Niels Mulder voor meer gevaar en stoomde aan de linkerkant vele malen op, waarbij Stephan Bakker met een strak schot de 5-0 aantekende. Even later scoorde hij zelf de 6-0. Na twee weken blessureleed kwamen Thymen Raateland en ook Lars Oskam het veld in. Bij het eerste balcontact was de inzet van Raateland meteen raak, 7-0. De mooiste goal was van Bjorn van Leeuwen, die na een pasklare voorzet van Mulder in de zestien de bal strak in de kruising schoot, 8-0. Na een prima uitgespeelde aanval in de 75e minuut scoorde Dongelmans de 9-0. Het thuispubliek wachtte op de dubbele cijfers op het scorebord, maar ondanks het geblesseerd uitvallen van doelman Hazewinkel en daardoor een veldspeler op doel, kwam het niet zover en bleef de eindstand ongewijzigd. Een uitstekende prestatie. Volgende week de topper, uit tegen Floreant, zal uitwijzen wat deze grote overwinning waard is.

Hazerswoudse Boys - WDS 2-1

De eerste competitiewedstrijd van WDS begon op bezoek bij Hazerswoudse Boys. Met een drietal debutanten en een ontbrekende Björn Stalvord verscheen WDS aan de aftrap. De eerste 20 minuten kwam WDS niet aan bod en had het erg veel moeite om door de verdediging van de tegenstander heen te voetballen. In de rommelige eerste helft werden weinig kansen gecreëerd. Toch waren het de gastheren die met een snelle aanval voor de 1-0 ruststand zorgden.

Ook de tweede helft was geen spektakelstuk voor het publiek. Weinig kansen en een laag tempo waren niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het spel. Na een uur spelen werd een ‘discutabele’ 2-0 binnengeschoten. De wedstrijd leek op dat moment wel gespeeld. Maar in de 80ste minuut was het Mathijs de Hoog die op aangeven van Mitchell de Koning de aansluitingstreffer in het dak van het doel schoot. Ondanks enkele speldenprikjes kon WDS het niet voor elkaar krijgen om ook de gelijkmaker nog te maken. Al met al een onnodige verliespartij tegen een gelijkwaardige tegenstander. Volgende week gaan de zwart-witten op zoek naar de eerste punten in de thuiswedstrijd tegen Stolwijk.

Linschoten - Vep 1-1

Beide ploegen zullen na afloop geconcludeerd hebben dat de puntendeling een terechte afspiegeling was. Direct vanaf de eerste minuut zat het tempo er goed in en golfde het spel op en neer. De gasten leken op voorsprong te komen toen hun buitenspeler profiteerde van een miscommunicatie in de Linschotense verdediging. Hij omspeelde doelman Eric Nell, maar had zodanig veel tijd en ruimte nodig dat er voldoende spelers de weg naar het doel konden blokkeren. Linschoten toonde zich in de 18e minuut veel efficiënter door hun eerste echte kans wel te benutten. Sam da Cruz verlengde met zijn kruin een lange bal van Joey van Kouwen zodanig, dat Daan Roozenboom kon opstomen naar het vijandelijke doel. De rechtsbuiten behield onder druk het overzicht en liet de doelman kansloos door de bal weer opzij te leggen naar de meegelopen Da Cruz: 1-0. Dat de roodwitten de rust bereikten met een voorsprong, mocht een klein wondertje heten. De Woerdenaren kregen namelijk twee dotten van kansen. Een kopbal belandde op de lat en Jelle Baars gleed een inzet uit de doelmond.

VEP was in de eerste helft grotendeels de bovenliggende partij, maar niet voor het eerst liet Linschoten zien dat zij verdedigend de zaakjes op orde heeft. Een paar wisselingen in de rust zorgden ervoor dat de verhoudingen in het veld gelijker werden. Waar Linschoten zich in de voorgaande wedstrijd aanvallend flink liet gelden, waren deze momenten vandaag zeer spaarzaam. Dat is absoluut een compliment aan VEP, want overal op het veld wisten zij de druk erop te houden. In de 62ste minuut viel de terechte gelijkmaker. Hun spits Ramon Westland ontving de bal met de rug naar de goal na een slechte hervatting van Linschotense zijde. Hij draaide snel weg van zijn directe tegenstander en drukte genadeloos af (1-1). In de laatste fase van de wedstrijd vochten beide ploegen als leeuwen om een beter resultaat over de streep te trekken. Eenmaal was VEP nog dichtbij, maar een kopbal verdween naast. Linschoten zette daar de schoten van Isa Kurt (vingertoppen doelman) en Joey van Kouwen (net over de lat) tegenover.