Afbeelding

Tegenstander steelt een punt

Algemeen

Ogenschijnlijk leek de thuisploeg zwaar gehavend aan deze tweede bekerwedstrijd te moeten beginnen. De tegenstander van vandaag, VDL uit Maassluis, tikte in ieder geval wat de gemiddelde leeftijd betreft probleemloos de 26 aan terwijl de gastheren de 21 nog net niet haalden. Dit laatste mede veroorzaakt door de vele A-spelers of zoals de KNVB het noemt spelers van -19, welke vandaag hun opwachting moesten maken in verband met een overvolle Oudewaterse ziekenboeg.

Onwennig

In de eerste tien minuten zag je duidelijk dat een aantal van de Oudewaterse jongelingen hun plekje nog moesten vinden. VDL trok er gelijk lustig op los en heel even dreigde de onervaren spelers te worden overlopen. Een aantal gevaarlijke aanvallen werd echter weerstaan onder leiding van de, ook jeugdige, Oudewaterse sluitpost Meuleman. Na een kwartiertje kwam de ploeg van Redel & Co los. Een kegel van Ivo Anbergen werd door een VDL-verdediger van de doellijn gekopt en bij een indraaiende hoekschop moesten de vuisten van doelman Hoogwerf er aan te pas komen om de schade te beperken. Na een minuutje of twintig werd een duidelijke overtreding binnen de daarvoor verboden zone niet met een strafschop beloond. De scheidsrechter deponeerde de bal op de rand van de “zestien” om een free-kick te laten nemen. Als wraak voor het aangedane onrecht deponeerde aanvoerder Simon La Lau het leder in een keer snoeihard tegen de touwen; 1=0 (20ste min). Fris van de lever gingen de Oudewaternaren vervolgens verder. Hierbij viel vooral het frivole spel van de pas 16-jarige Thomas Hoogenboom op en ook het spel van inmiddels ‘good-old’ Bart Griffioen mag worden genoemd. Verdedigend stond Jesper van der Zwart telkens weer op de juiste plek, een rustpunt in de verdediging.

Gelijkmaker

Een simpele, maar snelle aanval in de 50ste minuut bracht de gelijkmaker op het scorebord. De maker was VDL’s aanvoerder Kees Ketting; 1-1. Het waren weer de eerste 10 minuten waarin de thuisploeg het moeilijk had. Daarna ging het weer lekker lopen en het was dat Bart Griffioen telkens een teenlengte te kort kwam anders had de snelle Oudewaterse aanvaller op aangeven van Sebastiaan Evers en Dante van Baaren twee doelpunten op zijn conto kunnen bijschrijven. VDL stelde daar niet al te veel tegenover. Slechts een hard schot van Melvin Louwen kon doelman Meuleman een beetje verontrusten. In de laatste minuut leek Oudewater de verdiende overwinning uit het vuur te slepen. Een forse overtreding op Willem La Lau betekende tweede geel dus rood voor Tom Stigter en een penalty. Appeltje-eitje voor Simon La Lau; 2-1. Niets meer aan de “hand” dus. Echter een ongewilde handsbal in het andere strafschopgebied leverde de gasten uit Maassluis ook een penalty op. Kees Ketting maakte de 2-2 in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Al met al onverdiend puntverlies voor de hardwerkende en ook goed voetballende Oudewaternaren.