Reyer Zwanenburg (links) met zijn twee broertjes.
Reyer Zwanenburg (links) met zijn twee broertjes. Cees Reichard

Jonge ondernemer verhuurt lasergames

Algemeen

Als jonge ondernemer gaat de twaalfjarige Reyer Zwanenburg uit Haastrecht een eigen bedrijf starten met het verhuren van lasergame materialen. Reyer heeft altijd interesse gehad in het ondernemen en was al jong op rommelmarkten te vinden waar hij enthousiast spullen aan de man bracht. In de krant las hij een advertentie dat Rens Zuiderwijk, directeur van lasergameverhuur in Gouda een jonge ondernemer zocht. En hier heeft hij op gereageerd.

De adverteerder Rens Zuiderwijk was als negenjarige begonnen met een bedrijf in het verhuren van lasergames. Inmiddels is hij vijftien en heeft hij zes vestigingen door heel het land. Door een toenemende vraag naar verhuur in regio Gouda was hij op zoek naar een compagnon. Het was de eerste keer dat hij een sollicitatieprocedure startte. Het resultaat was dat Reyer na diverse gesprekken benoemd werd. Reyer mag nu zelfstandig verder werken. Sinds 1 september is het officieel en is hij bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.

Maar hij was al actief bezig. Tijdens de Haastrechtse Speelweek heeft hij bij het avondspel de lasergames mogen leveren en heeft hij de leiding uitleg gegeven over het spel. Daarna heeft hij op de Voortuintjesmarkt in Oudewater gestaan. Als reclame voor de verhuur mochten bezoekers gratis de laserpistolen uitproberen.

De jonge ondernemer laat nu posters maken en er komen visitekaartjes.

Ondernemer

Reyer zit in de 2e klas van het Coornhert Gymnasium in Gouda. Hij volleybalt bij VCH en hij vindt het leuk om met lego te bouwen. Verder staat hij graag op markten. Heel duidelijk zegt hij dat hij later ondernemer wil worden en dan is dit verhuurbedrijf een mooie start.

Met groot enthousiasme vertelt hij dat je lasergames voor stoere kinderfeestjes of bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes kunt huren. “Het voordeel van de feestjes is dat je op elk wenselijke locatie een spel kunt spelen. Het kan zowel overdag als ‘s avonds. Overdag kun je best in een bosachtige omgeving het spel spelen, maar het kan bijvoorbeeld ook in schuren of speeltuinen. Ik ben bereid om mee te denken voor een passende locatie.”

Hij gaat de lasergames vanuit zijn huis verhuren. Deze worden door de klant thuis opgehaald en teruggebracht.

Naast lasergames verhuurt Reyer binnenkort ook camouflage- en legerkleding en bijbehorende accessoires.

Meer informatie zie je op www.lasergameverhuur-gouda.nl.
Hij plaatst ook berichten op Facebook (lasergameverhuur Gouda) en Instagram (goudalasergame).

Cees Reichard

Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00