Afbeelding
pr

Volgend jaar terug van weggeweest: vernieuwde 24 uur van Montfoort:

Algemeen

Ook dit jaar heeft de organisatie van de 24 uur van Montfoort de beslissing moeten nemen om het event van de 24 uur te annuleren. De organisatie laat weten het erg jammer te vinden, maar het niet te zien als verlies. “We blijven positief, en nemen dit jaar als extra lange aanloop om volgend jaar terug te komen met een compleet vernieuwde 24 uur van Montfoort.”

“Kunt u ook niet wachten om te zien wat we voor u in petto hebben? Hoe en wat, dat houden we nog een beetje voor ons, maar een ding is zeker: de ouderwetse gezelligheid die houden we er zeker in! Alleen vanaf 2022 gaat ‘De 24 uur van ... ‘ in een nieuw jasje. Hierover zullen we te zijner tijd zeker meer informatie geven. Dat doen we zodra de vormgeving helemaal rond is. Voor 2022 hopen we in ieder geval niet alleen op een beter jaar, maar een fantastisch jaar, met meer ‘normale dingen’. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen.”

De organisatie beseft goed dat de inwoners van Montfoort wederom teleurgesteld zullen zijn. “Wat hadden we het fijn gevonden om met een positief bericht te kunnen komen. We hebben we er zo naar uitgekeken en wat is het dan jammer om dan toch te moeten melden dat ook dit jaar de 24 niet kan plaatsvinden. Dit hebben we besloten in overleg met de hoofdsponsors.”

Focus op 2022

Door alle onzekerheden en geen duidelijke uitzichten voor evenementen, zoals de 24 uur, was er geen voorbereidingstijd meer. Diezelfde onzekerheid heeft ertoe geleid dat het benaderen van sponsoren lastig was voor de organisatie. “Zoveel bedrijven die zelf ook net weer overeind krabbelen. Willen wij die dan wel willen benaderen voor sponsoring? De organisatie vond van niet. Bovendien is door faillissementen in de evenementenbranche een groot tekort aan materialen ontstaan en zijn de kosten ondertussen hoog opgelopen. Daarbovenop zouden bezoekers zich voor een gratis evenement moeten laten testen! Het draaiboek hiervoor had te veel haken en ogen voor de organisatie. Zij wilden daar geen risico mee nemen. Alles bij elkaar heeft de organisatie er daarom toe besloten de focus te leggen op 2022!” Met de kennis van nu hebben we achteraf een goede beslissing genomen.

Over de 24 uur van Montfoort in 2022 kan de organisatie alvast een ding verklappen: “Alle horeca-ondernemingen in Montfoort kunnen daaraan meedoen! Hoe, wat, waar, wanneer? We zijn de details nog aan het uitwerken. We kunnen vertellen dat wij als organisatie in ieder geval super enthousiast zijn! En hopen dat iedereen dat óók gaat worden.

We houden heel Montfoort op de hoogte! Stay safe en tot volgend jaar augustus 2022!”

Sjoukje Dijkstra