Afbeelding

SVO’ers succesvol op piste Almere

Algemeen

Met de laatste wedstrijd achter de rug kan de welverdiende vakantie voor de rijders van de SVO nu echt beginnen. Want op de piste van Almere werd flink strijd geleverd, waarbij Marieke de Kruijff, Sem van Beek en Meike van Straalen uiteindelijk op de hoogste tree van het podium eindigden.

Drie keer winst

Voor Sem van Beek was het de eerste Dave van Dam-wedstrijd en vanaf de eerste meters liet hij geen misverstand over bestaan waarvoor hij kwam: de winst. Op de 200 meter flying lap en de 500 meter lukte dat prima en op de 5 kilometer puntenkoers werd hij keurig tweede. Ook Marieke de Kruijjf begon overtuigend met een tweede plaats op de 200 meter, gevolgd door een derde plek op de 500 meter en uiteindelijk winst op de puntenkoers. Meike van Straalen reed keurig constant in de top 3 en dat leverde haar overall de eerste winst van de dag op.

Valpartijen

Het was helaas ook een dag van veel valpartijen en de rijders van de SVO ontkwamen hier helaas niet aan. Bij het inrijden liep Sem van Beek al een forse verzameling pleisters, verbanden en plakkers op. Op de 500 meter kwamen Roan Vos en Koen Roeloffzen ook lelijk ten val. Roan moest verder me een dubbeldik ingepakte duim en Koen met een beurse heup. Maar beide heren verbeten de pijn, werden vervolgens letterlijk in de watten gelegd door de EHBO en stonden de volgende race gewoon weer aan de start.

Constante races

Salomé de Bruijn en Joran Koning lieten zien dat het ze aan inzicht niet ontbrak en reden mooie constante races. Joran miste het podium op een haar en Salomé komt op haar beurt steeds dichter in de buurt van het ereschavot. Voor Koen Roelofzen was de val op de 500 meter toch net iets teveel van het goede en hoewel hij de herkansing op de 500 meter met een flink pijnlijke heup overtuigend reed, besloot hij op de puntenkoers toch maar niet van start te gaan. Roan ging nog wel van start, maar deed het door zijn kwetsuren iets rustiger dan anders.

Relay

Afsluitend werd er nog een relay gereden en dat ging de SVO’ers goed af. Met strakke wissels en spetterende rondes werd het een mooie strijd, waar Joran, Meike en Marieke namens de SVO uiteindelijk als tweede team over de streep kwamen.

Marathon in Utrecht

Een dag eerder reed Rianne Coljé op de Nederlandse Berg in Utrecht de Dave van Dam-marathon en eindigde daarbij ook keurig op het podium. Johan Boef zat in diezelfde wedstrijd mee in de beslissende ontsnapping en eindigde op een vierde plek.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 5 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 6 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 7 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 8 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 8 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 11 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 13 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 16 uur geleden