Afbeelding

Voorstelling Mansholt in Haastrecht eindigt met koninklijke onderscheiding

Algemeen

Menigeen die de afgelopen maand over de Steinsedijk reed zag achter de koeienstallen van De Twee Hoeven een grote tent opgesteld. Hier repeteerden de acteurs voor het stuk Mansholt en speelden dat ook. Een aanrader deze voorstelling; vooral door het actuele thema: de gevolgen van een halve eeuw Nederlands en Europees landbouwbeleid. Over de door de politiek voorgestelde schaalvergroting destijds, subsidies, regelgeving, de ook toen al boze boeren en aantasting van het landschap. En over de vraag of dit tij te keren is en hoe dan.

Helmert Woudenberg (l.) vertolkte de rol van Mansholt. Hij werd na afloop door burgemeester Roel Cazemier, gemeente Krimpenerwaard, benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als medeoprichter van Het Werkteater, een collectief van toneelspelers sinds 1970, schreef hij o.a. geschiedenis met maatschappelijk theater. Waar ze speelden was hen om het even als het brede publiek maar bereikt kon worden, zoals in gevangenissen, ziekenhuizen en op boerenbedrijven.

+foto

Afbeelding
Boomband spijkeren 1 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 3 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 6 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 20 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten 22 uur geleden
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 23 uur geleden
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 27 mrt, 14:00
Afbeelding
Volleyballers Jupiter Heren winnen 27 mrt, 11:00