Drum Fitness.
Drum Fitness. Cees Reichard

Sportieve feestdag bij de Catharinaschool en Vlisterstroom

Algemeen

Door de coronaomstandigheden kunnen de leerlingen van de St. Catharinaschool en Vlisterstroom in Haastrecht dit jaar niet op schoolreis. Als alternatief was er op vrijdag 25 juni een feestdag, gecombineerd met de sportdag. Het werd een sportieve feestdag met veel muziekacts.

In de ochtend kregen de kinderen vier verschillende activiteiten en in de middag een voorstelling. Om het feest compleet te maken kregen ze als tussendoortje limonade met iets lekkers en als lunch frietjes met opnieuw limonade en als afsluiting van de feestelijke dag een ijsje.

De kinderen van groep 1 t/m 5 gingen voor hun activiteiten naar het voetbalveld van VVH. Groep 1 en 2 gingen hier knutselen, mochten dansen en spelen. Voor hen was er ook een springkussen. Groep 3, 4 en 5 kregen een workshop Boomwhackers, een workshop drum Fitness, en mochten op een stormbaan spelen en deden met de YellowBellies een leuk spel.

Workshop drum Fitness

Op de foto hebben de kinderen van groep 3 het enorm naar hun zin bij de drum Fitness workshop. Met Petra Wiezer van de Muziekfabriek Rollingsticks uit Gouda werd met drumstokken op grote fitnessballen diverse ritmes aangeleerd. Vervolgens werd het geleerde toegepast op swingende muziek. De kinderen beleefden er duidelijk veel plezier aan.

Groep 6, 7 en 8

De activiteiten van groep 6, 7 en 8 vonden plaats in de sporthal, op het trapveldje, op school en in de Overtuin. Ook zij deden leuke activiteiten zoals lasergamen, spelen op een stormbaan, een workshop dansen en met de YellowBellies hadden ze een bosspel.

Als afsluiting trad met een wervelende voorstelling de Mad Science op. Na al dat sporten was dit voor de kinderen even bijkomen en ze genoten hier enorm van.

Omdat de twee scholen met het nieuwe schooljaar gaan fuseren konden de kinderen van groep 3, 4 en 5 vast kennis maken met hun nieuwe klasgenoten. Zij vormden per klas één groep. Zij waren deze dag immers buiten, dus mochten en konden de bubbels even losgelaten worden.

De feestcommissie, bestaande uit een aantal leerkrachten en ouders van beide scholen, kunnen op een zeer geslaagde feestdag terugzien. En zeker ook de kinderen!

Cees Reichard

Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 35 minuten geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 1 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 14 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 15 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 16 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 17 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 17 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 20 uur geleden