Afbeelding

Gemeente Oudewater biodivers of dubbele agenda?

Algemeen

Er zijn een aantal zaken die me van het hart moeten. Verleden jaar zijn de bermen in Oudewater tot aan Papekop zo ingezaaid dat het de biodiversiteit ten goede kwam; top! Voordat dit werd gedaan is er hard gewerkt om het regenwater op natuurlijke wijze af te voeren; ook heel goed!

Voordat er ingezaaid kon worden moesten er, om dat regenwater af te voeren veel werkzaamheden aan de grond uitgevoerd worden. Dat verstoort de bodem, maar je mag zeggen dat de verschillende soorten planten aardig geroeid zijn. De bestaande zaden, die al jaren in de grond liggen te wachten, werden geactiveerd. Je zag dit verleden jaar ook al tot ontwikkeling komen.

Nu hoor je in dit soort situaties te maaien voordat bepaalde planten (koolzaad en andere langere planten) ‘in zaad staan’, maar het gebeurde veel te laat en dan moet je logischerwijs gaan maaien voor de verkeersveiligheid. Dat had voorkomen kunnen worden: op tijd maaien en afvoeren!

Tot mijn stomme verbazing zag ik op zaterdag 12 juni zelfs dat ESH Media met een bosmaaier de plekken rondom de reclamezuilen aan het maaien was en vroeg me dus af: “Willen ze in Oudewater meer biodiversiteit of meer geld in het laatje?”

Cor Boon

Afbeelding
Afbeelding
Paasconcert in Benschop 17 minuten geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 2 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 4 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 5 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 18 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 19 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 20 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 20 uur geleden