Gemeente Oudewater biodivers of dubbele agenda?

Er zijn een aantal zaken die me van het hart moeten. Verleden jaar zijn de bermen in Oudewater tot aan Papekop zo ingezaaid dat het de biodiversiteit ten goede kwam; top! Voordat dit werd gedaan is er hard gewerkt om het regenwater op natuurlijke wijze af te voeren; ook heel goed!

Voordat er ingezaaid kon worden moesten er, om dat regenwater af te voeren veel werkzaamheden aan de grond uitgevoerd worden. Dat verstoort de bodem, maar je mag zeggen dat de verschillende soorten planten aardig geroeid zijn. De bestaande zaden, die al jaren in de grond liggen te wachten, werden geactiveerd. Je zag dit verleden jaar ook al tot ontwikkeling komen.

Nu hoor je in dit soort situaties te maaien voordat bepaalde planten (koolzaad en andere langere planten) ‘in zaad staan’, maar het gebeurde veel te laat en dan moet je logischerwijs gaan maaien voor de verkeersveiligheid. Dat had voorkomen kunnen worden: op tijd maaien en afvoeren!

Tot mijn stomme verbazing zag ik op zaterdag 12 juni zelfs dat ESH Media met een bosmaaier de plekken rondom de reclamezuilen aan het maaien was en vroeg me dus af: “Willen ze in Oudewater meer biodiversiteit of meer geld in het laatje?”

Cor Boon

Meer berichten