<p pstyle="BODY">De organisatoren van de Herman de Manmaand, Lyanne de Laat (l.) en Gerda Hoogendijk.</p>

De organisatoren van de Herman de Manmaand, Lyanne de Laat (l.) en Gerda Hoogendijk.

(NLChristel Photography)

Groot Herman de Ma-dictee

Schrijf je 28 juni mee?

In de aanloop naar de Herman de Manmaand vindt op 28 juni het ‘Groot dictee van Herman de Man’ plaats. Eén van de bekendste Nederlandse schrijvers van literaire streekromans staat dan centraal.

Gé Vaartjes, de biograaf van De Man, heeft het geschreven en draagt het 28 juni persoonlijk voor in de bibliotheek van IJsselstein. Het vindt online plaats, dus iedereen kan thuis meedoen. Maar wil je gezellig naar de bibliotheek komen en daar meeschrijven, dat kan ook. Je kunt terecht in de vestigingen van IJsselstein, Schoonhoven en Gouda.

Aanmelden kan via https://hermandeman.nl/agenda/dictee/.

Waar het dictee over gaat? Over de tijd van Herman de Man en de huidige tijd en de verschillen daartussen. Houd je van een uitdaging op het gebied van spelling? Doe dan mee met het Herman de Mandictee. Wil je liever op een andere manier met deze schrijver aan de slag, kijk dan eens op de gelijknamige website.

De Herman de Manmaand is van 8 juli t/m 8 augustus in de Lopiker- en Krimpenerwaard. Langs vijf verschillende fietsroutes kan men dan in de weekenden onderweg afstappen voor leuke en informatieve activiteiten die in meer of mindere mate in het teken staan van Herman de Man. Omdat hij er gewoond heeft, die boerderij / dat café / die rivier of wetering / dat land een rol in een van zijn boek(en) gespeeld heeft of omdat daar opnames voor de tv-serie Het wassende water hebben plaatsgevonden.

De stadswandelingen, vaartochten, vertelvoorstellingen, boerderij- en tuinbezoeken enzovoorts zijn meestal op zaterdag en/of zondag, veelal tussen 10.00 tot 16.00 uur. De fietsroutes, een groot deel van de agenda en heel veel meer wetenswaardigheden staan inmiddels online.

www.hermandeman.nl

Lyanne de Laat

Meer berichten