Ellen van Leeuwen

Meidenvoetbal FC Oudewater is voorbeeld voor de regio

In elke leeftijdscategorie twee meidenteams, dat is het streven voor de toekomst van FC Oudewater. Om nieuwe speelsters aan te trekken organiseerde FC Oudewater vorige week woensdag een open training.

Twaalf nieuwsgierige meiden rennen het veld op. De een alsof ze nooit anders heeft gedaan, een ander vindt het ook wel spannend. Alle nieuwe meiden worden welkom geheten en direct gemengd met de bestaande speelsters. Na een flinke warming-up, een estafette en circuitje worden er kleine partijtjes gespeeld. “We spelen drie tegen één, dan lukt het samen bijna altijd om te winnen. We willen ze meteen dat mooie gevoel meegeven”, legt trainster Michelle Vergeer uit.

Voetbal is leuk

Meidenvoetbal bij FC Oudewater is nog altijd ‘upcoming’ vertelt Michelle. “Na het laatste EK dat Nederland won, kwamen er veel nieuwe speelsters bij. Veel van die meiden spelen nog steeds bij ons maar zijn alweer wat ouder. Jonge meiden starten weinig. Met deze opentraining willen we ze laten zien hoe leuk het voetbal is.” Ingrid van der Wijngaard is als bestuurslid verantwoordelijk voor het meidenvoetbal bij FC Oudewater. Ze vertelt dat FC Oudewater hét voorbeeld kan zijn voor damesvoetbal in de regio. “We hebben een mooi voetbalcomplex met vijf velden en een hagelnieuwe kantine. Alle meiden uit de regio zijn van harte welkom om bij ons te komen voetballen. We hopen over een aantal jaar in elke leeftijdscategorie twee teams te hebben; een prestatieteam en een recreatief team.”

De twaalf meiden zijn inmiddels helemaal opgegaan in de training. Groot, klein; iedereen rent met veel plezier achter de bal aan. Af en toe klinkt er gejuich over het veld. “Voetbal is echt een mooie sport”, vertelt Ingrid. “De saamhorigheid, het samen één doel nastreven. Iedereen kan er op haar manier aan bijdragen, wat je positie in het veld ook is. Dat maakt het zo mooi!”

Wil je ook voetballen bij FC Oudewater? Alle meiden zijn het hele jaar door welkom. Kijk voor meer informatie op www.fcoudewater.nl.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten