<p pstyle="BODY">Leerlingen van het Wellant college gingen met de kickbikes erop uit.</p>

Leerlingen van het Wellant college gingen met de kickbikes erop uit.

(pr)

Steppen door het Groene Hart?

De step is in opmars. Niet alleen voor kinderen, ook voor tieners en volwassenen. Steeds vaker bewegen mensen zich voort op een zogenaamde kickbike, ofwel een step met een groot voorwiel en klein achterwiel. Vaak wordt kickbiken gebruikt als groepsuitje of voor bedrijfsfeesten. Op verschillende plekken in het Groene Hart zijn steps te huur.

Hoe dat steppen op een kickbike in de praktijk gaat? Op het Wellantcollege in Montfoort mochten de leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klas het al uitproberen. Zij hadden een hele bijzondere gymles: met kickbikes gingen ze erop uit! ‘’Geniaal, grappig en leuk om eens iets anders tijdens de lessen te doen.’’ aldus de leerlingen van het Wellant.

Ook de gymdocenten hadden het erg naar hun zin: ‘’Het was een mooie manier om tijdens deze gekke tijd iets extra leuks met de leerlingen te kunnen doen waarbij we lekker naar buiten konden. Regen of zonneschijn, dat maakte nu niet uit!’’. Of we dit komende jaren weer gaan doen? Het was voor de leerlingen en collega’s die aangehaakt zijn zeker voor herhaling vatbaar!’’

Het idee is vanuit de gymsectie ontstaan omdat de gymzalen niet gebruikt konden worden vanwege de examens en dit een leuk alternatief leek. Het was dus gedurende een week lang een komen en gaan van groepen leerlingen op de kickbikes (ongeveer 600 leerlingen, leerjaar 4 deed examen).

Info? Op de site staan bij ‘Buiten & Actief’ verschillende locaties waar je een step of kickbike kunt huren. Zowel in Oudewater als Haastrecht kun je steps huren.

www.groenehart.nl

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten