Afbeelding
pr

De Franciscuskerk gaat weer open voor bezoek

Algemeen

Zoekt u nog een leuke bestemming voor een fietstocht? Of een uitje met de (klein)kinderen? Vanaf zaterdag 5 juni wordt de Franciscuskerk in Oudewater weer opengesteld elke zaterdag- en woensdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. Daarnaast is de kerk ook elke zondagochtend geopend tussen 10.00 en 12.00 uur als er geen kerkdienst is.

Deze neogotische kerk is zeker het bekijken waard. De aanwezige vrijwilligers kunnen u de nodige informatie geven over de kerk. Maar uiteraard mag u ook binnenlopen voor een meditatief moment.

Tentoonstelling

Ook is er zes weken lang, tot en met 11 juli, een (kleine) tentoonstelling over de Bijbel in de kerk. In het Jaar van het Woord van God (2020) is er een speciale pop-up tentoonstelling ontwikkeld over de Bijbel die ook nu nog door parochies van het bisdom Rotterdam reist. De expositie is bedoeld om aandacht te vragen voor de Bijbel, maar bovenal om bezoekers te helpen hun hart nog meer te openen voor het Woord van God.

De tentoonstelling heeft speciale onderdelen voor kinderen in de vorm van kleine opdrachten en een bijbehorend opdrachtenboekje. Voor volwassenen zijn QR-codes op de panelen aangebracht die verwijzen naar meer informatie op bisdomrotterdam.nl/woordvangod.

De tentoonstelling is coronaproof. Bezoekers kunnen individueel de kerk en de expo bekijken en daarbij voldoende afstand bewaren en de toegang is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 11 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 12 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 18 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 20 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 21 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00