Camperplaats De Vlisterhoeve aan de Bonrepas in Vlist.
Camperplaats De Vlisterhoeve aan de Bonrepas in Vlist. Lyanne de Laat

Ontdek je (slaap)plekje

Algemeen

Verandering van spijs doet eten. Ook voor bijzondere overnachtingen gaat dit gezegde op. In de Krimpenerwaard zijn maar liefst veertig verschillende adressen waar je een heerlijk nachtje of meer kunt vertoeven. Het aanbod varieert van een camperplaats op diverse boerenbedrijven tot een B&B waar je letterlijk ‘onder de pannen’ bent, en van een natuurcampeerplaats tot een tiny house op stadscamping Schoonhoven.

Op hun melkveebedrijf aan de Provincialeweg Oost in Haastrecht bieden Wilma Aantjes en Martijn Blokhuis zo’n 25 camperplaatsen aan. Begin april startten ze met deze nieuwe camperplaats.

Aan het Beijersche in Stolwijk ligt de boerencamping ‘Vreede is Rijckdom’. Ook daar zijn campers welkom, evenals bij de Vlisterhoeve aan de Bonrepas in Vlist. Wat is het hier prachtig wakker worden met vóór zicht op het kronkelige veenriviertje of achter op de Cabauwse molen.

B&B’s en meer

Het Bonte Varken, de Oude beer, de Parelhoen. Achter deze namen en nog veel meer andere gaan gezellige en landelijk gelegen B&B’s schuil. Soms zijn het kleine natuurhuisjes, dan weer een vrijstaand vakantiehuis waar je met familie of vriendengroep een paar fijne dagen kunt doorbrengen. En wie voor vissen en russst naar de Krimpenerwaard gaat, is camping De Kooi een aanrader. Jacobushof, Werkt en Wacht, De Hooizolder, Den Dikke Boom, de Hostee, Hillegondahoeve; opnieuw een rijtje namen dat je nieuwsgierig maakt naar een verrukkelijk bed en wie weet wel het mooiste plekje van de Krimpenerwaard. Dit keer verwijzen de namen naar eeuwenoude boerderijen waar het goed toeven is.

Het complete overzicht van alle slaapplekken is terug te vinden op onderstaande site bij plan je bezoek.

www.indekrimpenerwaard.nl

Lyanne de Laat

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 8 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 9 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 10 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 15 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 17 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00