Afbeelding
Bernard Brosi

Uit in IJsselstein

Algemeen

IJsselstein is waterstad, museumstad, een gezellige stad. Wist je dat hier op vrijdagmiddag en -avond tot 20.00 uur markt is? De food én non-foodkramen vind je tijdelijk nog op het Podium.
En de stichting Yselvaert start het vaarseizoen op 12 juni a.s. Er zijn weekendvaarten van 50 minuten door de vestinggracht.

Rondvaarten

Met de schipper op de open rondvaartboot ‘Vrouwe Berthe’ of ‘Heer Gijsbrecht’ maak je een rondje IJsselstein langs vele monumenten, zoals een voormalige teenschilleersschuur, de beide Sint-Nicolaaskerken en de korenmolen De Windotter. Je stapt, zoals ook vroeger gebeurde, over op de Overtoom. De vertrektijden zijn op zaterdagmiddag om 13.30, 14.30 en 15.30 uur en op zondagmiddag om 13.30 en 14.30 uur.

Wil je mee, dan is reserveren noodzakelijk. Tarief 5 euro (kinderen t/m 3 jaar gratis). De tochten beginnen en eindigen aan Walkade 2-4 tegenover Museum IJsselstein. Ook zijn er op vrijdagmiddag lunchvaarten naar Marnemoende en op donderdagmiddag naar Lopikerkapel. In de zomervakantie zijn er ook vertelvaarten. Op woensdagmiddag komt er voor de kinderen speciaal een verteller aan boord. Voor meer informatie en reserveringen:

www.rondvaartenijsselstein.nl.

Nog een foto van de rondvaarten IJsselvaert in IJsselstein svp @erbij vermelden.

700 jaar stadsgeschiedenis

Op verschillende buitenlocaties in IJsselstein is deze zomer de expositie Kasteelheren te zien. Met een raamvertelling over vier kasteelheren brengt Museum IJsselstein zo 700 jaar stadsgeschiedenis tot leven. Ook in het museum zelf kun je binnenkort weer terecht. Op 5 juni opent ze weer haar deuren. De tentoonstelling Verzamelde Mazen onderzoekt op een speelse en serieuze manier de verschillende kanten van Museum IJsselstein en haar collectie van IJsselsteins erfgoed. Ben je benieuwd? Via de site kun je een toegangskaartje reserveren. Het museum is van woensdag t/m zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken.

www.museumijsselstein.nl

Lyanne de Laat

Buitenexpositie Kasteelheren IJsselstein plus molen.
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 1 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 3 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 4 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 17 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 18 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 19 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 20 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 20 uur geleden