Afbeelding

Hoeveel CO2 stoot jij uit?

Algemeen

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseert een onderzoek om meer te weten te komen over het verband tussen woonomgeving en duurzaam gedrag. Daarvoor zoekt NMU tenminste 200 deelnemers in de provincie Utrecht. De deelnemers wordt gevraagd een app te downloaden. Op die app houden ze bij welke keuzes ze in het dagelijks leven maken en wat dat betekent voor hun CO2-uitstoot.

Iedereen maakt elke dag tientallen keuzes die invloed hebben op je eigen CO2-uitstoot. Pak je de auto of de fiets? Eet je vlees of vegetarisch? Scheid je je afval of niet? Iedereen kiest weer anders. Ook op basis van de omgeving waarin iemand woont. Zijn er bijvoorbeeld goede OV- en fietsvoorzieningen? En hoever is het naar de dichtstbijzijnde glasbak?

De NMU zoekt vrijwilligers die tussen 17 mei en 12 juni drie weken lang hun CO2 voetafdruk willen bijhouden via de ORSI app. Met de resultaten kunnen Utrechtse woonwijken, steden en dorpen leefbaarder en duurzamer gemaakt worden.

Je kunt je opgeven via info@nmu.nl., of met eerst meer informatie via de website www.nmu.nl/orsi/. Tijdens een workshop in het najaar bespreken we de voorlopige resultaten met de deelnemers, en kan iedereen meedenken over een mogelijk vervolg. Als bedankje krijgen deelnemers aan het hele onderzoek een waardebon van 20 euro die ze kunnen inwisselen bij loopedgoods.com, ecomondo.nl of bol.com.

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 4 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 5 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 6 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 7 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 7 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 10 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 12 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 15 uur geleden