<p pstyle="BODY">Danique (11) en Estelle (9) Scheffers</p>

Danique (11) en Estelle (9) Scheffers

(pr)

Danique en Estelle Scheffers treden op voor Máxima

De vijftigste verjaardag van Koningin Maxima wordt zondag 16 mei gevierd met een muzikale show op televisie. Vanuit Carré in Amsterdam treden verscheidene bekende artiesten op met kinderen. Het programma staat in het teken van Máxima’s werk voor Méér Muziek in de Klas, waar ze al jaren erevoorzitter van is. De Koningin maakt zich in die rol hard voor het belang van muziekonderwijs op basisscholen.

Danique (11) en Estelle (9) Scheffers uit Oudewater zijn beide leerlingen van de Goudse Saxofoonschool. Zij vormen met Sidney Zebeda (13) uit Amsterdam de jeugdige en talentvolle blazerssectie die samen met Arnoud de Graaff, oprichter en docent van de Goudse Saxofoonschool, en Roel van Velzen het nummer ‘Sir Duke’ van Stevie Wonder gaan spelen.

De zusjes zijn begonnen met blokfluit bij de muziekvereniging in Haastrecht. Later is Danique overgestapt naar de klarinet en heeft Estelle even de hoorn gespeeld. Zo’n drie jaar geleden kregen ze allebei interesse in de saxofoon en zijn ze naar de Saxofoonschool in Gouda gegaan. Zondag wordt niet hun eerste optreden op televisie. Ze hebben namelijk eerder meegedaan met ‘Hollands got talent’ waarbij ze het nummer ‘Samen voor altijd’ van Marco Borsato en dochter Jada ten gehore brachten. Danique speelde toen saxofoon en Estelle zong.

Uiteraard hebben Danique, Estelle, Sidney en Arnoud heel veel zin in dit optreden en vinden ze het een grote eer om voor de Koningin op te treden en aan deze TV show mee te werken. Er is al flink geoefend en zowel de danspasjes als de muziek zitten er al goed in!

Een Leven vol Muziek wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en is één dag voor Máxima’s verjaardag te zien op zondag 16 mei, NPO1 om 20.50 uur.

Meer berichten