Tom gaf in de serie van de 500 meter de latere winnaar Rémon Kwant flink partij.
Tom gaf in de serie van de 500 meter de latere winnaar Rémon Kwant flink partij. pr

Tom van Vliet en Demi Benschop aan de start van EK-kwalificatiewedstrijden inline

Algemeen

Het was een select gezelschap, dat vrijdag en zaterdag over de inline-piste van Heerenveen rolde. Ook grote teams als Jumbo-Visma en Reggenborgh hadden rijders afgevaardigd, want er kon eindelijk weer worden geraced. Om de wedstrijden in coronatijd toch mogelijk te maken, mocht er maar een beperkt aantal rijders de baan op. Een drietal SVO-rijders behoorden tot de gelukkigen en waren geselecteerd.

De serie wedstrijden zijn namelijk geen gewone landelijke baanwedstrijden, maar officieel bedoeld als selectie voor EK en WK. Over anderhalve maand maakt de KNSB de balans op en op basis van de races hopen ze dan helder te hebben wie er gaat starten in Portugal, en verderop in Colombia. Namens SVO mengen Tom van Vliet en Demi Benschop zich in de strijd om de tickets, al is in alle eerlijkheid meedoen op dit moment voor hen belangrijker dan winnen. Raphael Boef was de derde geselecteerde, maar moest zich vanwege een blessure afmelden.

Toch zit er zeker voor Tom nog flink wat rek op. Zonder noemenswaardige training wist hij vooral op de sprintafstanden flink indruk te maken. Met een negende plek op de 1.000 meter en een tiende op de 500 meter hield hij opvallend makkelijk stand tussen de grote sprintkanonnen. Op de lange afstanden had hij toch wat last van achterstallig onderhoud aan zijn conditie en finishte hij twee keer net buiten de top 20. "Ik moet toch maar eens gaan trainen", concludeerde hij met een dikke grijns. "Dan komt ook dat wel goed."

Demi had de afgelopen weken wel flink meters gemaakt op verschillende pistes en skeelerbanen door het hele land en dat betaalde zich uit: ze finishte op de puntenkoers en op de afvalkoers ruim binnen de top 20. "Alleen die tempoversnellingen gingen niet helemaal lekker", analyseerde ze lachend. "Daar heb ik nog niet echt op getraind." In de versnellingen moest ze soms een gaatje laten, maar dat reed ze ook telkens weer knap dicht.

Beide rijders hebben dus alle reden om te hopen op betere uitslagen. Met een beetje extra tempohardheid voor Demi en een scheutje extra conditie voor Tom is er heel veel mogelijk.

Afbeelding
Paasconcert in Benschop 1 uur geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 3 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 5 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 6 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 19 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 20 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 21 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 22 uur geleden