Vervroegde opening Statenbad groot succes

Normaal ging het zwembad in Oudewater ieder jaar pas eind april open, maar dit jaar heeft het SBZO bestuur besloten vier weken eerder open te gaan. Dit vanuit de gedachte, dat vanwege corona iedereen eruit wil en dat mensen behoefte hebben aan sport/bewegen.
Veel mensen uit Oudewater en de omgeving hebben deze kans gepakt en hebben zich massaal ingeschreven om een half uur in een eigen baan te kunnen zwemmen. In de eerste vier weken hebben gemiddeld 1.300 mensen per week gebruik gemaakt van het zwembad. Een fantastisch resultaat, wat duidelijk aangeeft dat mensen behoefte hebben aan bewegen en dat een zwembad duidelijk aan deze behoefte tegemoet komt. En dat blijkt ook uit het aantal verkochte abonnementen, want dat is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld.

Verruimde openingstijden

Gezien de grote belangstelling heeft bad manager Bas besloten de openingstijden wederom te verruimen, zodat vanaf maandag 26 april gemiddeld 1.500 mensen per week welkom zijn om te komen zwemmen. En blijkt de belangstelling dan nog steeds erg groot te zijn, dan zullen de openingstijden opnieuw verruimd worden.
Houd voor de meest actuele situatie de website van SBZO in de gaten: www.sbzo.nl

Deze aantallen geven aan dat er binnen de Oudewaterse gemeenschap behoefte is aan een zwemvoorziening en SBZO hoopt dan ook dat de gemeente midden dit jaar een positief besluit neemt tot de bouw van een twaalfmaanden bad in Oudewater.

Stichting Beheer Zwembad Oudewater

Meer berichten