Danny Muijs en Mark van Bentum samen met Burgemeester Danny de Vries
Danny Muijs en Mark van Bentum samen met Burgemeester Danny de Vries (Gerard van Hooff)

YellowBellies opent nieuwe locatie

Een jongensdroom komt uit

Op de nieuwe kinderopvanglocatie aan de Waardsedijk in Oudewater komt voor Mark van Bentum en Danny Muijs alles samen. Aan burgemeester Danny de Vries de eer om het nieuwe pand te openen afgelopen vrijdag.

“Na maandenlang keihard werken is het resultaat achter ons te zien. Hiermee komt jullie droom uit. Sinds de oprichting van YellowBellies is dit wel een heel bijzondere mijlpaal. Vandaag mag ik namens jullie dit droompand openen. Het is een plek geworden waar kinderen heel veel beweegruimte hebben. Ik vind het mooi dat de enige buitenspeelse kinderopvang in Oudewater staat!”, aldus De Vries.

Met een schaar knipte de burgemeester een geel-zwart lint door waarmee het nieuwe pand officieel werd geopend. De opening was live te volgen via Facebook en Instagram. Danny en Mark gaven de kijkers een online rondleiding. Wat steekwoorden: licht, vrolijk, natuurlijk, veel ruimte en direct contact met buiten: alle lokalen hebben uitzicht op het groen. “We geven de kinderen een grote uitnodiging om lekker buiten te gaan spelen.”

Voetballen

Met veel zorg is het oude gebouw van OVS omgetoverd tot kinderopvanglocatie. Voor Mark en Danny is het gebouw van emotionele waarde. “We zijn zelf als jongens van 5 en 9 gaan voetballen bij OVS en dit is ook het pand waar we tien jaar geleden zijn gestart als YellowBellies. We hebben het pand nieuwe leven in kunnen blazen. Dat is iets om trots op te zijn.”

Op de locatie zijn kinderen welkom van 0 tot en met 12 jaar voor dagopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. De kinderen spelen, leren en bewegen in verschillende lokalen, die wel allemaal door ramen met elkaar in verbinding staan. “We willen interactie creëren: de jonge kinderen in contact brengen met de oudere kinderen.”

Jungle

Aan de inrichting is veel zorg besteed. Het YellowBellies-geel en zwart is gecombineerd met wit en prachtige muurschilderingen in een jungle-thema. Er staan houten (speel)meubels en hippe gekleurde banken. Op de verdieping van het gebouw zijn vier kantoorruimtes gerealiseerd, ook weer met direct uitzicht op de groepen. “We willen niet het type organisatie zijn waar de mensen van kantoor vanuit een torentje hun werk doen. We willen midden in de organisatie zitten”, aldus Danny.

Vanaf dinsdag 6 april werden de eerste kinderen welkom geheten op de nieuwe locatie.

Door Ellen van Leeuwen

Meer berichten