<p pstyle="BODY">Een enkeling gaat paaseieren zoeken.</p>

Een enkeling gaat paaseieren zoeken.

(pr)

Wat Montfoortenaren gaan doen met Pasen...?

Dit keer geen coronaproof opgezette paasspeurtocht, of iets anders in die geest. Michel Verschoor van de Winkeliersvereniging laat weten dat het dit jaar met Pasen aardig rustig blijft. "Arjan van Dommelen heeft natuurlijk allerlei paasproducten, inclusief een hele grote paashaas", laat hij weten. "We hebben wel een actie opgezet als alles weer opengaat, maar dat wordt dus wat later."

Op de pollvraag: 'wat ga je doen met Pasen?' op de facebookpagina 'Je bent een Montfoortenaar als..., reageerden ruim zestig mensen. Het grootste deel daarvan zal met Pasen zeker aan de buis gekluisterd zitten voor The Passion, die dit jaar wordt opgenomen en uitgezonden zonder publiek. Ook een deel gaat vooral lekker luieren. Gezien de weerberichten, misschien helemaal niet zo'n slecht idee. Een ander deel gaat het er toch echt nog even van nemen, en er tussenuit. Paaseieren zoeken en eten en een (online) kerkdienst bezoeken, zijn dan weer minder favoriet. Een enkeling moet werken (in de zorg).

Voor de mensen die geen inspiratie hebben, worden er ideeën geopperd. Zo gaat Rachel paashaas stickers zoeken op de ramen van huizen die meedoen en geschilderde stenen. Aan die laatste actie doen volgens Rachel wel meer dan honderd gezinnen mee... Dus, dat belooft wellicht nog wat. Voor mensen die daarvoor inspiratie zoeken: toets 'keitof' in je zoekmachine en je komt al heel ver. Judith Boere laat weten door Montfoort te fietsen en bij ouderen paaseieren langs te brengen: "Is zo leuk! Kids in de bak en gaan."

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten