Marjolein en Matthew voor hun net geopende Fraciolato.
Marjolein en Matthew voor hun net geopende Fraciolato. Cees Reichard

Fraciolato opende haar deuren

Algemeen

Op vrijdag 26 maart opende Marjolein Streefland en Matthew Hoet hun Fraciolato aan de Kleine Haven in Haastrecht. Het is een ijssalon met allerlei lekkernijen als ijs, koffie en aardbei. Het logo van hun nieuwe onderneming hebben ze zelf gemaakt en zijn de afkortingen van wat ze verkopen. 'Fra' is fragola en betekent aardbei, 'cio' is cioccolato, chocolade en 'lato' is gelato en staat voor ijs.

Marlolein vertelt dat ze vers ambachtelijk Italiaans schepijs in diverse smaken gaan verkopen. Ook diverse ijscoupes en milkshakes. Verder hoogwaardige verse koffie en 100% gecertificeerde thee. Heel bijzonder zijn de met echte Belgische chocolade overgoten aardbeien. Deze zijn met 3 of 4 aardbeien aan spiezen te verkrijgen. Daarnaast zijn er luxe gedecoreerde aardbeien in geschenkdozen. Dozen van 9, 16 of 32 stuks. Heel leuk als traktatie thuis of om cadeau te doen aan anderen. Ook zal Marjolein rekening houden met speciale dagen. Zo zullen er met de Pasen paasboxen komen en verder speciale dozen voor Moederdag, Koningsdag en ga zo maar door.

Italiaanse sfeer

De ijssalon is helemaal naar eigen idee ingericht. Marjolein heeft het met haar vriend zelf ontworpen. De tinten zijn olijfgroen met gouden aspecten in de keuken, in bloempotjes, op het toilet en op de menukaart. Het geheel ademt een Italiaanse sfeer met een prachtig groot schilderij met Italiaanse ijskarren. Marjolein: "Het heeft een luxe uitstraling, maar het is toegankelijk voor iedereen."

Zowel aan de voor- als aan de zijkant komt er een terras met ongeveer 20 zitplaatsen. Nu tijdens de lockdown zal dit nog niet in gebruik worden genomen.

Uitdaging

Marjolein en Matthew hadden vorig jaar dit pand al leeg zien staan en het ondernemen zit in hun bloed. Matthew heeft al een eigen onderneming en het ondernemen heeft Marjolein van thuis meegekregen. Ze werkt op camping Streefland bij haar ouders.

Ze zagen het als een uitdaging om hier iets te beginnen. In de derde week van januari zijn ze van start gegaan. Ze hebben alles in eigen hand gehouden en met familie en goede vrienden hebben ze de verbouwing gedaan om er een mooie ijssalon van te maken. Na twee maanden tijd kunnen ze van start gaan.

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Door de corona was er op vrijdag geen officiële opening, wel hadden ze een openingsactie op gebied van ijs en aardbeienspiezen.

Fraciolato is van woensdag t/m zondag geopend van 10 uur 's morgens tot 8.00 uur 's avonds. Een prachtige zaak, een aanwinst voor Haastrecht!

Cees Reichard

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 11 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 12 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 13 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 16 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 18 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 20 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 21 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00