Eric Jan Hagoort en Ingrid Kautz van de stichting LiBel en Mia Daniëls van de voormalige stichting Gezondheid & Welzijn waren aanwezig, met bubbels, om de onthulling een feestelijk tintje te geven.
Eric Jan Hagoort en Ingrid Kautz van de stichting LiBel en Mia Daniëls van de voormalige stichting Gezondheid & Welzijn waren aanwezig, met bubbels, om de onthulling een feestelijk tintje te geven. Siem van der Burg

Dorpsbankje in Linschoten onthuld

Algemeen

Op 26 maart bereikte de Stichting LiBel een bijzondere mijlpaal. Het eerste 'dorpsbankje' werd onthuld aan het eind van de Jacob Barneveldstraat waar deze overgaat in het Weidepad. LiBel wil elke keer als een Linschotense inwoner 100 jaar wordt een dergelijk 'dorpsbankje' plaatsen.

De eerste keer viel de eer te beurt aan mevrouw S.P. (Rina) van Oortmerssen-Spiering. Zij werd op 9 februari 100 jaar. Samen met haar dochter Petra Bergwerf mocht zij het bankje onthullen en een toast uitbrengen. Rina is een geboren Haagse die vier jaar geleden via Utrecht, De Meern en Montfoort in de Lindewaard in Linschoten terechtkwam. Recent deed zij iedereen nog versteld staan door van een coronabesmetting te herstellen.

Het plaatsen van het eerste 'dorpsbankje' is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de voormalige stichting Gezondheid & Welzijn.

Libel hoopt dat er nog vele 'dorpsbankjes' zullen volgen waar met name ouderen gebruik van kunnen maken om uit te rusten als ze een wandeling door Linschoten maken.

Siem van der Burg

Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 26 minuten geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 3 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 5 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 8 uur geleden
Een foto van het team. Helaas was Norah afwezig.Boven: Frank, Cees, Selina, Isa, Shewit, Liv, Jasmijn, Charlie, Guido.Onder: Fabiënne, Olivia, Eva, Amber, Fayenne.
Montfoortse MO11-1 stelt kampioenschap veilig 22 uur geleden
Afbeelding
Ouderen-zangmiddag in Linschoten gisteren
Filmavond ‘De Acht Bergen’
Deze week in Concordia 27 mrt, 16:00
"We hebben hard geoefend en ik ben heel trots!", aldus kampioen Yara
Yara Nederlands kampioen 27 mrt, 14:00