Afbeelding

Vaccinatielocatie Bergambacht gaat in gebruik

Algemeen

Vanaf maandag 12 april kunnen de inwoners van de Krimpenerwaard in hun eigen gemeente gevaccineerd worden. Op die datum neemt de GGD de vaccinatielocatie De Waard in Bergambacht in gebruik. Deze locatie is gekozen vanwege de centrale ligging, de toegankelijkheid en goede bereikbaarheid. Daarnaast heeft het een grote hal met een goede ventilatie en dit was voor de GGD doorslaggevend.

De afgelopen periode is sport- en zalencentrum De Waard ingericht als vaccinatielocatie. De locatie is al enkele weken gereed, maar het wachten was op de beschikbaarheid van de vaccins. Deze zijn vanaf 12 april beschikbaar.

Oproep via brief

De inwoners krijgen een schriftelijke oproep. Op dit moment wordt de doelgroep 75 jaar en ouder gevaccineerd tegen het coronavirus. Men krijgt hiervoor een brief. Hierin staat waar en door wie men gevaccineerd wordt: De GGD of de huisarts.

Men kan niet zonder afspraak naar de vaccinatielocatie komen. Er is namelijk per dag per vaccinatielocatie een bepaald aantal vaccins beschikbaar. Het klaarmaken van de vaccins en het hele vaccinatieproces luistert nauw, dus er is geen sprake van vrije inloop.
Er worden tien prikstraten gerealiseerd. Bij voldoende vaccins kunnen tien mensen tegelijk worden gevaccineerd. Hier wordt gebruik gemaakt van de vaccins Pfizer en AstraZeneca. Ook de huisartsen die extra ruimte nodig hebben, kunnen in De Waard terecht.

Op dit moment zijn in Hollands Midden 21.115 personen volledig gevaccineerd. In de regio zijn 49.990 personen één keer gevaccineerd. Zij komen binnenkort voor hun tweede prik.

Cees Reichard

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 8 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 9 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 10 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 15 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 17 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00