Afbeelding
Siem van der Burg

Horecaprotest in Linschoten

Algemeen

Ze staat er op dinsdag 2 maart een beetje 'beteuterd' bij. Ilse Menting, uitbaatster van Dorpshuis De Vaart in Linschoten, overziet haar lege terras waar niemand op is gaan zitten. Net als Roos van der Woude, van het Wapen van Linschoten, doet ze mee aan de ludieke protestactie om de terrassen weer open te krijgen.

Misschien is het maar goed ook dat er niemand is gaan zitten. Dan had ze de keuze moeten maken of ze op het terras zou bedienen of niet. "Het risico van een bekeuring had ik niet graag willen lopen", zegt ze.

"Volgens mij kunnen de Linschotenaren mijn acties voor het openhouden van het terras en het Dorpshuis de Vaart wel waarderen. Ik krijg heel veel positieve reacties". Het lijkt er echter op dat corona niet het grootste gevaar voor het voortbestaan van het terras en de café-functie van Dorpshuis De Vaart is. Er is recent een nota 'Horeca en Terrassen' gemaakt waarin er geen plaats lijkt te zijn voor een café in Linschoten.

De 'Conceptnota Horeca en Terrassen Montfoort/Linschoten' is op 2 maart behandeld in de gemeenteraad. Er is nog heel veel onduidelijk en er zijn heel veel vragen gesteld. "Ik hoop dat het tij nog te keren is", vervolgt Menting. "Het zal toch niet waar zijn dat er geen café meer in Linschoten is (Het Wapen van Linschoten heeft haar cafélicentie niet verlengd). Waar moet de jeugd dan heen? Ongecontroleerd rondhangen? Het lijkt me verstandiger om ze juist gecontroleerd in een café te laten verblijven. De laatste jaren is gebleken dat hier veel behoefte aan is. En waar moeten de ouderen gezellig een borrel met elkaar drinken? Biljarten, kaarten, spelletjes spelen? Ook hiervoor is veel animo zoals wij de laatste jaren hebben ervaren. Daarnaast wordt Linschoten bezocht door vele toeristen, fietsers en wandelaars, die graag een drankje willen nuttigen op een terras. De Vaart aan het De Geusplein leent zich hier perfect voor. Ik hoop voor iedereen dat B&W tot inkeer komt en dat de cafélicentie blijft en de omgevingsvergunning wordt verleend. In de tussentijd hoop ik uiteraard dat het terras weer snel open mag en dat de coronamaatregelen worden versoepeld. Daar is iedereen wel aan toe.”

Siem van der Burg

Afbeelding
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 58 minuten geleden
Afbeelding
Railfiets 3 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 17 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 18 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 19 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 22 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? gisteren
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 24 apr, 09:00