V.l.n.r.: Mieke Floor, Emmy van Harskamp en Corie Grootendorst.
V.l.n.r.: Mieke Floor, Emmy van Harskamp en Corie Grootendorst.

Vrolijk je vuilnisbak op

Algemeen

Deze week ontvangen alle huishoudens in Haastrecht bij hun IJsselbode vrolijke stickers voor op de vuilcontainers. Die stickers worden u aangeboden door Dotter Design, Drukkerij Floor Haastrecht BV en Drukkerij Heno/De IJsselbode i.s.m. het Van den Akkerfonds. Ze zijn bedoeld om Haastrechtenaren een hart onder de riem te steken. Het plan voor de stickers ontstond bij Emmy van Harskamp en Corie Grootendorst.

Het wordt weer voorjaar, de dagen worden al weer langer maar een eind aan de coronabeperkingen komt er nog niet! Dan moet je sterk voor ogen houden dat het heel lang duurt maar - hoe dan ook - toch tijdelijk is. We doen wat we kunnen en laten de rest maar los… Op een dag, hopelijk snel, is het weer achter de rug!

Corie: “Op de zondagochtend toen dat pak sneeuw net was gevallen wandelde ik door De Overtuin. In de sneeuw op een omgevallen boomstam had iemand met grote letters geschreven: 'HET KOMT GOED'. Dat vond ik mooi. Ik weet heel goed dat zoiets concreet de coronacrisis en al het verdriet dat wordt veroorzaakt niet oplost, en toch beurde het me op. Ik was blij dat iemand dat daar had geschreven.”

Zo ontstond het idee om stickers te maken voor de vuilcontainers. Een plan dat spontaan en snel werd gesteund door het Van den Akkerfonds, Mieke Floor van Drukkerij Floor Haastrecht BV, die de stickers zeefdrukte en Drukkerij Heno/De IJsselbode.

Emmy: “Het lijkt mij mooi als dit voorjaar de ene week het straatbeeld wordt gevuld met VOLhouden, de andere week met LOSlaten en dan met Het komt GOED. Een positieve en hoopvolle boodschap voor al onze dorpsgenoten en voorbijgangers.”

Deze week worden de stickers met De IJsselbode in heel Haastrecht verspreid. Wie ze niet in de bus vindt kan een mail sturen naar info@dotterdesign.nl
(Zolang de voorraad strekt… want op is op).

Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 12 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 19 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 22 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00