Parkeerbeleid

De gemeente Oudewater is voornemens haar inwoners te gaan laten betalen voor parkeren in de binnenstad. Bewoners die een auto willen parkeren binnen de stippellijn op bijgaand plattegrondje moeten daar voortaan voor betalen. De Blauwe zone blijft gehandhaafd (voor mensen die bij de bakker/slager/bloemist willen zijn), de bewoners moeten een betaalde parkeervergunning nemen en in de voorlopige plannen (zie plattegrond) vallen de grote parkeerplaatsen zoals aan de Waardsedijk en het Plesmanplantsoen binnen de stippellijn waarbinnen betaald moet worden.

Samengevat lossen deze maatregelen de parkeerproblemen niet op, omdat de stad nu eenmaal heel compact 17e eeuws gebouwd is en er steeds meer auto's bij komen, en er geen extra parkeerplaatsen gepland zijn. Het lijkt op die manier alleen een middel om wat geld bij u op te halen. Met andere woorden: er moet beslist meer gebeuren, en dat moet u aangeven.

Aanstaande maandag 8 maart is er een digitale inspraakavond, maak er gebruik van!

Tot 7 maart kunt u ook schriftelijk een zienswijze geven via parkeerbeleid@oudewater.nl.

De uitnodiging hiervoor (gedateerd 22 februari) kregen de bewoners pas afgelopen weekend door de brievenbus geschoven. Lezers belden De IJsselbode dat zij dit rijkelijk laat vonden.

Otto Beaujon

Meer berichten