Siem van der Burg

Kaashandel in beeld

Bart Nell ging op de foto voor het project 'Ik zie Linschoten wel zitten' van Chris Gottenbos. In zijn geval zat hij niet, maar lag hij languit op een kaaskarretje en keek om het hoekje langs de opgeslagen kazen van zijn groothandel. Helemaal verantwoord voor 'het mooiste plaatje'.

In december deed Gottenbos een oproep in De IJsselbode om ook jonge en niet autochtone Linschotenaren te strikken mee te doen met zijn project. Die waren nog ondervertegenwoordigd in de groep die zich eerder aanmeldde. Chris fotografeert elke week een Linschotenaar. De foto's, vergezeld van een korte tekst, bundelt hij aan het eind van het jaar in boekvorm. Het is de bedoeling daarmee een mooi tijdsbeeld en mooie collage van de Linschotense bevolking te bieden. Bart Nell meldde zich niet aan, maar werd gevraagd om mee te doen. Volgens Chris Gottenbos omdat Bart een mooie karakteristieke kop heeft, hij jong is, een interessant bedrijf heeft en uiteraard omdat hij Linschotenaar is.

Bart runt de kaasgroothandel samen met zijn vader Arie, die nog lang niet aan stoppen toe is. Ze doen alle werkzaamheden met z'n tweeën. Voorraadbeheer, inkoop, verkoop en distributie. Broer Eric is ingeschakeld voor het onderhoud en er zijn wat krachten met een nul-urencontract voor de piekdrukte. Vooral de distributie en de verkoop doet Bart het liefst zelf. Op die manier is er regelmatig contact met de afnemers. "Door zelf te bellen voor de wekelijkse bestellingen heb ik de mogelijkheid om extra producten te verkopen en door het persoonlijke contact probeer ik de service en relatie met onze afnemers op peil te houden. Dat stellen ze doorgaans zeer op prijs".

Kaashandel Nell is een middelgrote kaashandel die gespecialiseerd is in Hollandse kazen, die op een natuurlijke manier gerijpt zijn. De kaas wordt door fabrieken uit Noord-Holland en door boeren in de regio geproduceerd en aangeleverd in het pakhuis van Kaashandel Nell in Woerden. Daar rijpen de kazen verder. Door deze zogenaamde natuurrijping krijgt de kaas een eigen karakter van het pakhuis mee en een unieke smaak. Naast de Nederlandse kazen worden ook andere soorten verkocht om de klanten een 'one-stop-shop' te bieden. Afnemers zijn vooral in de het groene hart en in Brabant te vinden. Het is een mooie mix van horeca en detailhandelaren. "Door die mix hebben we weinig last gehad van de coronamaatregelen", vervolgt Bart. "De horeca nam minder produkten af, de detailhandel meer".

Bart en vader Arie zijn trots op hun familiebedrijf dat door de grootvader van Arie werd opgericht. Bart is al de vierde generatie in de zaak en wist te melden dat de continuïteit waarschijnlijk wel gewaarborgd is omdat de vijfde generatie op komst is. Chris Gottenbos voegde weer een mooie bijdrage toe aan zijn project 'Ik zie Linschoten wel zitten'. Daarvoor ontvangt hij nog steeds graag aanmeldingen van, vooral, jonge en allochtone Linschotenaren via mail info@cgfoto.nl. Contact met Kaashandel Nell V.O.F. kan via info@kaashandelnell.nl of telefonisch 0348-413568.

Siem van der Burg

Meer berichten