<p pstyle="BODY">Ondertekening visrechten door wethouder H. van Wiggen en de voorzitter van HSV Montfoort de heer P. Schouten.</p>

Ondertekening visrechten door wethouder H. van Wiggen en de voorzitter van HSV Montfoort de heer P. Schouten.

(pr)

Montfoortse Hengelsport Vereniging groeit door

Een bijzonder en roerig 2020 is voorbij, en we zijn er nog niet. Ook voor de Montfoortse Hengelsport Vereniging MHV had covid-19 invloed op de verenigingsactiviteiten, zoals het niet doorgaan van geplande viswedstrijden, alsmede het organiseren van de jaarlijkse jeugdvisdag en de viering van het 50-jarig jubileum.

Alle negatieve zaken van de coronaepidemie ten spijt, heeft het voor de vereniging ook een positieve bijdrage opgeleverd. Ze organiseerden een leuke buitenactiviteit. Om zo het binnen- en/of thuiszitten te ontvluchten deden hier heel veel mensen aan mee. Het bleek een schot in de roos en een welkome en spannende aanvulling op die dagelijkse sleur en daardoor steeg het ledental dan ook met ongeveer 20% tot ruim boven de 600 leden.

Vispas

Wanneer je wilt gaan vissen en je 14 jaar of ouder bent, heb je de Vispas van Sportvisserij Nederland nodig.

Bij de aanschaf van deze landelijke Vispas, welke heel eenvoudig via de website montfoortsehsv.mijnhengelsportvereniging.nl te bestellen is, draag je automatisch bij aan het belangrijk werk dat de hengelsportvereniging en Sportvisserij Nederland doet.

Zo kan de vereniging jeugdactiviteiten zoals de jaarlijkse jeugdvisdag, viswedstrijden voor witvissers en karper- en snoekvissers organiseren en tevens zorgen voor een aantrekkelijk viswater met goede vismogelijkheden in de regio.

Visplekken

Ook heeft de visvereniging al vele jaren, indien nodig of gewenst, extra visuitzettingen gedaan, en een makkelijke en veilige toegankelijkheid voor mindervaliden aangelegd.

Omdat vele visplekken behoorlijk dichtgegroeid waren heeft de vereniging het afgelopen jaar samen met aantal vrijwilligers en de firma Van der Poel (pontons en kraan) en de Gemeente (afvoer van het uitkomende vuil) de woekerende waterplanten kunnen verwijderen, zodat er weer meer ruimte is gecreëerd om een hengeltje uit te gooien.

En last bud not least, heeft de visvereniging het afgelopen najaar met de Gemeente Montfoort nieuwe huurcontracten betreffende visrechten afgesloten om in alle sierwateren in de Gemeente Montfoort te kunnen en mogen vissen.

Meer berichten