Inwoners Krimpenerwaard met betaalachterstand worden uitgenodigd voor een ‘bakkie’

Inwoners Krimpenerwaard met betaalachterstand worden uitgenodigd voor een ‘bakkie’

Dit jaar is de gemeente Krimpenerwaard gestart met het project Vroegsignalering. Als inwoners langer dan een maand achterlopen met het betalen van de rekeningen, geeft het energiebedrijf, het waterbedrijf, de woningcorporatie of de zorgverzekeraar de gemeente een seintje. De gemeente zoekt dan contact met deze inwoners en nodigt ze uit voor een (digitaal) 'bakkie'.

Gemiddeld vragen mensen pas 5 jaar na het ontstaan van schulden om hulp. De schulden zijn dan vaak zo hoog opgelopen dat het oplossen ervan nog jaren gaat duren. Als inwoners eerder aan de bel trekken, kan een hoop gedoe en stress voorkomen worden.

Bij het digitaal bakkie bekijkt de consulent van de gemeente samen met de inwoner of er sprake is van een tijdelijk geldtekort of dat de inwoner hulp nodig heeft om grotere schulden te voorkomen. De inwoner mag zelf bepalen of hij of zij ingaat op de uitnodiging van de gemeente. Wel laat de gemeente weten aan de partij waar de inwoner achter loopt met betalen, wat de reactie is.

Inwoners met geldzorgen kunnen de gemeente bereiken via telefoonnummer 14 0182 en vraag naar schulddienstverlening. Ook kan men per e-mail naar sdv@krimpenerwaard.nl.

Meer berichten