Vaccinatielocatie Krimpenerwaard in Bergambacht

Vaccinatielocatie Krimpenerwaard in Bergambacht

Het Zalencentrum de Waard in Bergambacht wordt de vaccinatielocatie in de Krimpenerwaard. Hier kunnen mensen ingeënt worden tegen het coronavirus. Deze locatie is gekozen vanwege de toegankelijkheid, centrale ligging en goede bereikbaarheid.

Binnenkort begint de GGD met de voorbereidingen om de vaccinatielocatie op te bouwen. Zij wil graag klaar staan als het RIVM aangeeft dat er vaccins beschikbaar zijn. Men verwacht dat De Waard vanaf maart/april als vaccinatielocatie gebruikt kan worden. De opening hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins. De verwachting is dat tot september 2021 deze locatie gebruikt moet worden.

Er zijn rondom het zalencentrum voldoende parkeerplaatsen om de te verwachten toestroom aan bezoekers te kunnen opvangen. Hiermee wordt geen parkeeroverlast in Bergambacht verwacht.

Zalencentrum De Waard wordt in z'n geheel in gebruik genomen als vaccinatielocatie. Dat betekent dat de huidige huurders tot 1 september ergens anders moeten worden ondergebracht. De gemeente gaat hierover met diverse instanties in gesprek.

Voor meer informatie over de coronavaccinatie kijk op: www.coronavaccinatie.nl of telefonisch: 0800-1351.

Meer berichten