Afbeelding
Siem van der Burg

Linschoten op zijn mooist

Algemeen

Het kan natuurlijk zijn dat de sneeuw en het ijs van de afgelopen week lastig is geweest voor een aantal inwoners van Linschoten. Als je slecht ter been bent, afhankelijk van het openbaar vervoer, of als je coronavaccinatie werd uitgesteld, ondervond je misschien wel wat ongemak. Maar de meeste Linschotenaren genoten van de schoonheid van (naar hun zeggen) het mooiste dorp van Nederland.

Op de site 'je bent pas een Linschotenaar als' kwamen velen, die een bericht plaatsten, superlatieven tekort. Er werden heel wat idyllische plaatjes geschoten en op de site geplaatst, om iedereen deelgenoot te maken van de schoonheid van Linschoten. Het was lang geleden dat er overal in en om Linschoten geschaatst, gesleed en gelanglauft kon worden. Massaal werden de schaatsen uit het vet gehaald en de ijzers ondergebonden. Het ging er vrolijk aan toe. Gemeente, politie en boa's hoefden er niet aan te pas te komen. Het was gezellig druk, vooral op de Vaart, maar niet overvol. Afstand houden was geen enkel probleem. De temperatuur voelde, door het windje in de polder, nog lager aan dan 'ie in werkelijkheid al was. Het mocht de pret niet drukken. Bij het Dorpshuis werd gezorgd voor 'koek en zopie', waar enkelen ook nog enigszins probeerden het carnavalsgevoel er in te brengen.

Er kon volop van het aanzicht, de sfeer, het weer en de ijspret genoten worden. Een mooie afleiding van de corona-perikelen in een bijzondere winter. Linschoten lag er 'Anton Pieck waardig' en op zijn mooist bij.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 44 minuten geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 1 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 4 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 6 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 8 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 9 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 23 uur geleden
Erwin Timmerarends.
Erwin Timmerarends uitgeroepen tot 'Springer van het jaar' gisteren