BVO en NOVO verder als één grote ondernemersvereniging
pr

BVO en NOVO verder als één grote ondernemersvereniging

De Oudewaterse Bedrijvenvereniging (BVO) en de winkeliersvereniging NOVO gaan sinds 1 januari verder onder één dak. De vereniging gaat verder onder de naam Ondernemersvereniging Oudewater (OVO). Voorzitter Mike Zengerink en penningmeester Hans van Raay, allebei van origine leden van de BVO, vertellen over de gezamenlijke voortgang. "Samen staan we sterker!"

"Of je nu een winkel hebt of een maakbedrijf, alle ondernemers zijn met elkaar verbonden", begint Mike. "We hebben dezelfde gemeenschappelijke belangen en ambities en daarom hebben we besloten om de twee verengingen samen te voegen." Hans vervolgt: "Eén van de grote voordelen van de BVO is het grote netwerk van ondernemers. Je spreekt elkaar, drinkt samen een borrel, deelt ideeën en hebt het over allerlei zaken met elkaar. Als BVO misten we daarbij de ondernemers uit de binnenstad, we hebben tenslotte dezelfde ambities en daarmee dezelfde problemen. Als ondernemers elkaar kennen, kunnen ze elkaar ook helpen."

Projectgroepen

De OVO heeft als doel één grote sterke ondernemersvereniging in Oudewater te zijn waarbij iedereen aangesloten wil zijn omdat de vereniging toegevoegde waarde levert door lokale en regionale belangenbehartiging waarbij ze een spreekbuis is voor alle ondernemers. "Binnen de OVO bestaan een aantal projectgroepen, zoals de projectgroep Binnenstad, projectgroep Tappersheul, projectgroep Oudewater Werkt, projectgroep belangenbehartiging bovenlokaal en politiek en een projectgroep evenementen. Welke projectgroepen er verder nodig zijn, leggen we bij de bedrijven neer. We laten dat ad hoc bestaan, op basis van wat nodig is voor de ondernemers."

Ook Joost Middelman neemt als secretaris plaats in het dagelijks bestuur van de OVO. De drie bestuursleden willen van de OVO een sterk en goed georganiseerde vereniging maken. Eind 2020 nam Marleen van Dam na zes jaar afscheid als voorzitter van de BVO.

Ellen van Leeuwen

Meer berichten