Sneeuwruimen
Cojan van Toor Professional Photography Oudewater; G. de Bruyn Oudewater; Transpport; gladheidbestrijding; rijkswaterstaat; sneeuw; geelopdeweg, sneeuwploeg, strooiwagen, coderood, winter, RWSstrooit, sneeuwschuiven; snelweg; strooien
Cojan van Toor Professional Photography Oudewater; G. de Bruyn Oudewater; Transpport; gladheidbestrijding; rijkswaterstaat; sneeuw; geelopdeweg, sneeuwploeg, strooiwagen, coderood, winter, RWSstrooit, sneeuwschuiven; snelweg; strooien (cojanvantoor.nl)

Sneeuwruimen

Afgelopen week was het alle hens aan dek voor transportbedrijf G. de Bruyn uit Oudewater. In opdracht van Rijkswaterstaat en aannemer Scholman waren zij verantwoordelijk voor het sneeuwvrij en begaanbaar maken van de snelwegen A4, A44, A12 en N11 in Zuid-Holland. Een immense klus, waar met ruim 200 man, drie dagen lang, 24 uur per dag aan is gewerkt. Meer dan 2.000 ton zout is er gestrooid. Om de operatie logistiek in goede banen te leiden sliep het team van de planning zelfs op kantoor.

Verspreid door het land zijn er steunpunten waar de wagens zich verzamelen. Er worden teams gemaakt van schuivers en strooiers, die ieder stukken snelweg krijgen toegewezen. In colonne vegen ze complete snelwegen in één klap leeg. Strooiwagens rijden achter de schuivers aan. Rijkswaterstaat zorgt vervolgens voor de monitoring van alle wegen. om tijdig te kunnen signaleren wanneer er weer ergens gladheidsbestrijding nodig is. “Het hele team is zaterdagavond ‘ingestapt’ _en pas dinsdagavond weer ‘uitgestapt’. Slapen deden ze thuis of in de cabines, met personenauto’s werden ze naar huis gebracht en weer opgehaald. Er werd gezorgd voor lekker maar gezond eten. Maar het mooist is toch wel de saamhorigheid. “We zijn ontzettend trots op het team”, aldus Joeri en Tirza de Bruyn.

Otto Beaujon

Meer berichten