Goed nieuws voor opgelichte moeder Montfoortenaar: ze krijgt geld terug van bank
<p pstyle="BODY">Hans moeder van 82 jaar werd op slinkse wijze opgelicht. De Montfoortenaar waarschuwt nu andere ouderen en startte een inzamelingsactie voor zijn moeder.</p>

Hans moeder van 82 jaar werd op slinkse wijze opgelicht. De Montfoortenaar waarschuwt nu andere ouderen en startte een inzamelingsactie voor zijn moeder.

Goed nieuws voor opgelichte moeder Montfoortenaar: ze krijgt geld terug van bank

"Waanzinnig nieuws..! Mijn moeder heeft, door de inspanningen van Stichting GIBO, consumentenprogramma Kassa en de overheid, haar vorig jaar door Spoofing afgetroggelde geldbedrag teruggekregen van haar bank!", zo meldt Monfoortenaar Hans Eggink blij.

Het was afgelopen zomer in juni dat zijn altijd alerte moeder van 82 op geraffineerde wijze haar spaargeld kwijtraakte aan een nietsontziende crimineel die zich voordeed als een medewerker van het ING Fraudeteam. Ze raakte hierdoor bijna 15.000 euro kwijt. De Montfoortenaar startte daarop een crowdfundingsactie, waarmee hij zijn moeder een hart onder de riem wilde steken. Met de crowdfundingsactie werd het bedrag van 15.000 niet bereikt, maar kwam toch een paar honderd euro binnen.

"Mijn moeder heeft besloten het ingezamelde bedrag te doneren aan goede doelen en vandaag heeft ze het verdeeld en geschonken aan de volgende instanties: Stichting GIBO, Stichting Dierenlot en de lokale Kinderboerderij te Uden." Hij licht gelijk toe, waarom ze hiervoor koos: "De reden dat er gekozen is voor donatie aan goede doelen in plaats van restitutie is dat een gedeelte van de donaties destijds anoniem is gedaan buiten de crowdfundingactie om."

Hij laat verder weten dat zowel hij als zijn moeder erg dankbaar zijn voor alle hulp: "We willen iedereen die destijds een bedrag heeft gegeven nogmaals bedanken en hopen dat u blij bent met haar initiatief om dit geld aan goede doelen te doneren."

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten