Gemaal krijgt traplift als kerstcadeau

Gemaal krijgt traplift als kerstcadeau

Even vóór de kerstdagen ontving het bestuur van het Gemaal De Hooge Boezem van Otolift in Bergambacht een cheque voor een traplift. Gerdien Tober en Leo Verlaan werden gastvrij onthaald in de showroom van dit gerenommeerd bedrijf en kregen tot hun verrassing de bewuste cheque uitgereikt.

Al jaren staat zo'n lift op het verlanglijstje van het Gemaal. Het Gemaal is extra blij met dit bijzondere gebaar, temeer omdat eerder deze maand het Gemaal bericht van het ANWB Fonds ontving, dat haar verzoek voor subsidie voor een traplift helaas niet werd gehonoreerd.

Het Gemaal had die aanvraag gedaan, omdat het bestuur het belangrijk vindt dat ook de filmruimte op de eerste verdieping voor iedereen toegankelijk is.

In Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht kunnen bezoekers zien en horen hoe we in het westen van Nederland vanaf het jaar 1000, ver onder zeeniveau, toch kunnen wonen, werken en recreëren. Naar verwachting zal voor de opening van het bezoekersseizoen, vóór 1 april, de traplift geplaatst zijn.

Meer berichten