<p pstyle="BODY">Diana van der Zaan (rechts) en Jenny van Holten willen ook activiteiten voor overdag.</p>

Diana van der Zaan (rechts) en Jenny van Holten willen ook activiteiten voor overdag.

(Cees Reichard)

Nieuwe beheerders voor het verenigingsgebouw

Het Verenigingsgebouw de Grote Haven wordt omgedoopt tot 'Thuishaven Haastrecht' en Diana van der Zaan en Jenny van Holten worden de nieuwe beheerders. Het gebouw is voor Diana niet helemaal onbekend. In de tijd dat Annemarie Kuijf in de jaren 90 er nog de scepter zwaaide, heeft Diana er ongeveer twee jaar gewerkt. Hier is zij vertrouwd geraakt met de horeca.

Anderhalf jaar geleden kwam Han van Diemen in Huis den Hoek een 'bakkie' doen en vertelde Diana dat het verenigingsgebouw op zoek was naar een nieuwe beheerder.

Diana dacht aan haar dochter Jenny en haar vriend Dennis. Zij zaten al in de horeca en dit prachtige pand heeft veel mogelijkheden. "Die zelfde week zijn we er wezen kijken en we zagen het wel zitten. Hier konden we wel wat moois van maken. Uiteindelijk hebben we besloten er een moeder/dochter bedrijf van te maken."

Op 20 oktober hebben Diana en Jenny het contract met de RK kerk en het kerkbestuur getekend. En met de stichting van de Grote Haven zijn zij overeengekomen dat zij met het opknappen mochten beginnen. Dat is nu bijna af en op 1 januari 2021 zijn ze van start gegaan. Geen goed moment, want door de corona is alles nog dicht. Maar zij hopen spoedig aan de slag te kunnen gaan en in Thuishaven mensen te mogen ontvangen.

Nieuwe uitstraling

Om het gebouw een nieuwe uitstraling te geven moest er veel gebeuren. In de afgelopen maanden werd er geverfd, geschilderd, getegeld, nieuwe elektra aangebracht en er kwam een nieuw muziekinstrumentarium. Ook het toneel is helemaal opgeknapt en kreeg onder andere nieuwe gordijnen.

Jenny vertelt dat dit pand voor veel mensen bekend is, maar voor velen ook onbekend. En dat vindt zij jammer, want het gebouw geeft zoveel mogelijkheden voor jong en oud. "Het verenigingsleven is belangrijk en dit pand geeft hiervoor voldoende mogelijkheden. Verder moet Thuishaven een plek worden waar iedereen welkom is. Denk bijvoorbeeld aan een buurthuis. Vandaar dat wij ons ook gaan richten op activiteiten voor overdag. Vergaderingen, cursussen, workshops, inloopochtenden voor senioren en kinderdisco's. Ook is er een mooie boekenkast waar gebruik van gemaakt kan worden, een soort dorpsbibliotheek.

Verder is de zaal geschikt gemaakt voor bruiloften en partijen."

Passende naam

Om met een frisse start te kunnen beginnen, vond Jenny dat er voor het gebouw een nieuwe naam moest komen. Het moest een naam worden die bij de mensen blijft hangen en ze vond dat 'haven' erin moest blijven. "Wat is er dan niet mooier dan Thuishaven Haastrecht", zegt zij enthousiast. "De naam Haastrecht heb ik toegevoegd. Want Haastrecht is voor veel mensen die vertrokken zijn weer een thuishaven. Passender kan deze naam niet!"

Waardering

Veel waarderende woorden hebben de nieuwe beheerders voor Han van Diemen en Annie de Jong die het verenigingsgebouw twintig jaar gerund hebben. Zij zijn een begrip voor dit gebouw en voor het verenigingsleven. "Heel bijzonder wat zij al die jaren hebben gedaan. Onze waardering hoe zij ons ondersteund hebben en de manier hoe zij het aan ons overdragen. Geweldig allemaal! We hebben er zin in en we gaan met alle plezier er tegen aan. We gaan er wat moois van maken."

Cees Reichard

Meer berichten